Jakou mouku použít na piškot? Nejlepší je polohrubá, ale jinými také nic nezkazíme
Piškotové těsto upečeme rychle jen z několika ingrediencí - jednou z nich je mouka, bez níž by nebylo možné piškot připravit. Pokud není v receptu uvedeno, jaký druh mouky použít, zvolíme zlatou střední cestu.
Piškotové těsto se připravuje z ušlehané žloutkové pěny s cukrem, sněhu z bílků a mouky. Otázkou je, jaká mouka je do piškotu nejlepší? Jednotlivé recepty se od sebe liší právě jejím druhem. Poradíme vám tu nejlepší možnost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jakou mouku použít do piškotu
Máme na výběr z hladké, hrubé a polohrubé mouky:
- Hladká mouka vytvoří sametově hladkou strukturu - pokud jí však přidáme hodně, bude těsto tuhé.
- Polohrubá mouka se používá nejčastěji - když nevíme, jakou mouku použít, sáhneme po polohrubé.
- Hrubá mouka zajistí těstu nadýchanost, ale piškot je vzdušný a lehčí krémy se do něj rychle vsáknou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Některé druhy mouky jsou většinou hladké - například mouka bezlepková, jiné polohrubé - jako mouka ovesná nebo hrubé mouky celozrnné. I z nich však připravíme nadýchaný korpus na vynikající dort.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Jakou náplň zvolit do išelských dortíčků? Vybrat si můžete z klasiky i jiných možností
Jak připravit nadýchané piškotové těsto? Podle videa ho zvládne každý začátečník
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Komentáře