Nakládání - vytvářejte zásoby mnoha chutí, vůní i barev
Svou úrodu nakládá a zavařuje snad každý zahradník a zahrádkář. A to ne jen proto, aby ji uchoval na horší časy. Nakládání má totiž velké množství různých variací, které nakládanou potravinu doplní bezpočtem zajímavých příchutí. Výrazná chuť bylinek, láků i některých alkoholových nálevů může vytvořit skutečně delikátní výsledek.
Nakládá se ve slaném, octovém, olejovém nebo alkoholovém nálevu. Nakládat můžete zeleninu, ovoce, houby i maso. Avšak ne pro každou potravinu se hodí každý ze čtyřech základních typů nálevu, takže pokud začínáte, nechte si poradit od zkušenějších. S rozvahou ve své spíži vytvářejte barevnou zásobu sklenic, jejichž obash bude nejen chutnat, ale bude vám také připomínat radost z vašich zahrádkářských úspěchů nebo klid a pohodu vašich houbařských toulek lesem.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 9 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 23 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Posvícenská mětýnka z Kouřimi: Sladký závin podle receptu ze skanzenu voní skořicí a mákem a chutná skvěle
Holka u plotny radí: Vyčarujte z jednoho kuřete čtyři poctivá jídla a ušetřete