Den koblih s krémem
Národní den
Klasické koblížky s marmeládou zná snad každý, ale nejspíše ne všichni jste vyzkoušeli jinou variantu. A sice koblížky s vanilkovým krémem. A proč je nezkusit třeba 14. září, tedy v den, na který připadá Den koblih s krémem?
Základem je připravit koblihy. Tradiční koblihy se připravují z kynutého těsta, proto si nejprve musíme nachystat kvásek z droždí. Na koblihy dále potřebujeme hladkou mouku, vejce, strouhanou citronovou kůru, cukr krupici, mléko, sůl, trošku másla a rum. Dbejte na to, aby bylo těsto precizně propracované. Nemělo by také lepit. Těsto necháme kynout a když zdvojnásobí svůj objem, tak jej rozdělíme na kousky stejné hmotnosti. a vytvarujeme z nich koblihy, které poté smažíme. Koblihy musí při smažení plavat ve vysoké vrstvě oleje.
Jak na domácí koblihy s krémem
Koblihy smažíme do zlatova. Necháme je smažit asi 2 minuty z každé strany, na koblihách se přitom vytvoří znatelný proužek. Z vroucí lázně je vytahujeme děrovanou lžící nebo kuchyňskými kleštěmi. Následně je položíme na ubrousek. Pak už přijde na řadu plnící část. Vychladlé koblihy nakrojíme v polovině a následně je naplníme dopředu připraveným krémem. Na něj budeme potřebovat 200 ml smetany na vaření nebo neslazeného kondenzovaného mléka, 3 žloutky, 3 lžíce Solamylu, 2 lžíce cukru, vanilkový cukr, rum a 100 g másla.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den koblih s krémem?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak oslavit Den otců? Máme pro vás tipy na dobroty, které zaručeně potěší tatínky i dědečky
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů