Den smažené rýže
Národní den
Den smažené rýže slavíme každoročně 20. září. Jde o specialitu asijské kuchyně. Smažená rýže může být skvělou přílohou, ale i výborným hlavním jídlem. Recept na přípravu je velmi jednoduchý. Proto je tento pokrm tak oblíbený.
Smaženou rýži si můžete dopřát, pokud dostanete chuť na asijskou kuchyni. Nebo v případě, že jste uvařili rýže hodně a potřebujete ji nějak využít. Víte, jak na smaženou rýži? Základem je předem uvařená rýže, která pak smažíme na pánvi. Taková smažená rýže může posloužit jako příloha i jako hlavní jídlo. Můžeme ji podávat s masem i bez něj.
Recept na domácí smaženou rýži
Jak připravit smaženou rýži? Nejprve na pánvi rozpalte rostlinný olej a udělejte dvě míchaná vejce, která pak dejte stranou. Na pánvi rozehřejte další tuk a přidejte vybranou zeleninu: půl hrnku cibule, čtvrt hrnku mrkve a hrášku, a dva stroužky česneku. Poté zeleninu orestujte a také ji odkládejte stranou. Následně přidejte do pánve dva hrnky předem uvařené rýže a sójovou omáčku. Dobře promíchejte. Po chvilce smažení přidejte zpět zeleninu a vejce. Osolte a opepřete podle chuti, a voilà! Vaše domácí smažená rýže je připravena k podávání. Pokrm se smaženou rýží můžete doplnit o hovězí, kuřecí či vepřové maso. Hodí se také krevety. Zarytí milovníci asijské kuchyně mohou přidat také zázvor, sezamová semínka nebo ústřicovou omáčku.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den smažené rýže?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků