Tipy na rychlovky - hotovo do 15 minut
Skvělý pomocník v kuchyni, který rychle rozmrazí maso, ohřeje zbytky, ale umí vyrobit i úplně nové jídlo. Mikrovlnná trouba patří k technickým vymoženostem, bez nichž by se neobešla řada domácností. Že si neumíte představit v ní vařit? Zkuste napříkald hrnkové recepty, které neznamenají jen recepty, kde se míra surovin počítá na hrnky. Například tzv. mug cake neboli hrnková buchta je moučník, který se připravuje doslova v hrnečku a většinou právě s pomocí mikrovlnky. V mikrovlnné troubě nicméně připravíte například i skvělé chipsy. K přípravě mikrovlnných receptů navíc většinou stačí jen několik minut. Do čtvrt hodiny můžete hodovat!
A co je pravdy na jejich škodlivosti? Zejména na internetu se objevují názory, které tvrdí, že příprava jídla v mikrovlnce učiní pokrm radioaktivním. To ale není pravda; mikrovlny jídlem prochází a ohřívají ho, ale nezůstávají v něm. Je to stejná představa, jako že by v jídle zůstávalo světlo. Jediným rizikem tedy může být, že dobrotu z trouby vytáhnete nedovařenou nebo nedostatečně prohřátou. Mikrovlny totiž nedosahují do hloubky a u velkých kusů jídla tak může dojít k nerovnoměrnému ohřevu. Pokud mikrovlnku používáte správně podle instrukcí výrobce a pečujete o ni, mikrovlny se zní nemohou dostat ven. A ani, kdyby se to stalo, vám nemohou uškodit. Museli byste jejich záření být vystaveni dlouho a intenzivně, aby vám to nějak uškodilo.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami