Zdeněk Pohlreich - postrach i spása českých restaurací
Známe ho jako excentrického suveréna. Podnikatel, gastronom, spisovatel Zdeněk Pohlreich na televizní obrazovce baví nejen svým břítkým humorem a krutou upřímností, ale především svým kulinářským uměním. Skvěle vařit a řídit gastronomické provozy se naučil už během své emigrace v Nizozemsku. Po návratu svoje know-how vložil do provozu v Café Imperial, nádherné restaurace Hotelu Imperial (v krásném prvnorepublikovém stylu art deco). Do povědomí širší veřejnosti se však Zdeněk Pohlreich dostal až pořadem Ano, šéfe!, ve kterém nekompromisně káral méně schopné či méně orientované kolegy z gastronomie, ale svými radami i pozvedl, nebo dokonce zachránil celou řadu jejich podniků.
Zdeněk Pohlreich dnes šéfuje třem svým pražským podnikům - Divinis s italskou kuchyní otevřel už před lety, bistro Next Door by Imperial naproti svému Café Imperial otevřel teprve nedávno. Mimo to učí na střední škole, neúnavně vydává jednu kuchařku za druhou a ne a ne opustit televizní obrazovky. Zkušenosti a znalosti má nepochybně široké a je dobré, že se o ně nebojí podělit se studenty, i širokou veřejností.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 4 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Il Boemo“ Josef Mysliveček měl na talíři spoustu zeleniny a mohl si pochutnávat na tiramisu, které sloužilo jako afrodisiakum
Retro okénko: Perníčky ruměnky s voňavou polevou obsahují máslo a rum, jsou krásně měkké a nadýchané, na přípravu snadné
Luxusní kávová zmrzlina z espressa, mléka a smetany: Dokonale krémová je díky Salku a pravidelnému míchání