Ovoce je nejlepší zdroj přírodních sacharidů – nejlepší ovocné recepty
Ať jste malí, nebo velcí, každý den byste si měli dopřát jednu porci ovoce. Můžete si jen tak nakrájet jablíčko nebo hrušku, přidat banán do ovesné kaše nebo do jogurtu, dietářům zase vyhovuje nízkokalorický grep. Někomu chutná hroznové víno, kterým se dá doplnit sladký, ale i slaný salát, jiný nedá dopustit na jahody a další lesní plody, ze kterých se dá vyrobit skvělá a zdravá domácí zmrzlina. Záleží jen na vás, jeslti si vyberete klasiku, nebo si dáte něco exotického – třeba papája či ananas jsou běžně k sehnání i v našich supermarketech.
Ovoce dodává tělu přírodní dávku cukru a část sacharidů, které potřebuje, aby fungovalo. I proto se to s ním ale nesmí přehánět, na čemž podíl viny nesou i v ovoci obsažené kyseliny, které ve větším množství mohou nepříjemně rozdráždit žaludek. Kromě toho ale ovoce obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů, doslova od A až po železo.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 9 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Houbová polévka se připravuje na Vánoce třeba na Valašsku. Zkuste její snadnou verzi s nočky, chutná skvěle
Uvařili jsme knedlík podle receptu Martina Peciny, vítěze MasterChef Česko: Díky jedné ingredienci je jídlo úplně geniální
Jak využít úrodu višní? Vyrobte omamně voňavý likér, pralinky nebo výborný sós k sýrům