Jahody - spousta vitamínů, málo kalorií

Chcete do těla dostat hodně vitamínu C, ale zakusovat kyselý citron se vám příčí? Sladké a lehké jahody jsou tedy jasná volba! Množství céčka obsažené v typicky letních plodech je srovnatelné právě s citrusy. Jahody navíc obsahují málo kalorií, a tak jsou vhodným mlsáním pro ty, kdo si hlídají linii.
Jahody jsou výborné syrové jen tak se šlehačkou, v jogurtu, pudinku, jako ozdoba na dortu, v koláči či ovocných knedlících. Hodí se i do smoothies a obilných kaší. Jahody obsahují také velmi dobře stravitelnou vlákninu, což usnadňuje jejich tepelnou úpravu, takže jsou z nich skvělé marmelády. Doporučujeme nasbírat si svoji dávku samosběrem, protože jahody, které si sami natrháte, chutnají tak nějak lépe.
Ale jahody neslouží jen jako náplň do koláčů a ovocných knedlíků. Chcete-li zkusit něco netradičního, vsaďte na studenou jahodovou polévku s bílým vínem, která dokonale osvěží v horkém počasí. Naopak po jídle si můžete dopřát jahodové cappucino. A napadlo vás někdy zkombinovat jahody s parmskou šunkou? Je to dokonalá chuťová souhra!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Křehký jablkový koláč s ořechy
Přidáno před 8 hodinami

Rychlé ptáčky z mletého masa
Přidáno před 11 hodinami

Vláčný koláč s fíky
Přidáno před 13 hodinami

Salát s jablky a rozinkami
Přidáno před 14 hodinami

Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Přidáno 13. 8. 2022 01:10

Hovězí plátky z krku na slanině a cibulích v papiňáku
Přidáno 12. 8. 2022 20:24