Kdy sbírat pampelišky na med? Žluté květy sbíráme jen za slunečného počasí
S prvním jarním počasím plným sluníčka se všechny louky rozsvítí žlutými hlavičkami pampelišek. V tyto jarní dny je ideální nasbírat květy pampelišek a připravit z nich chutný med. Poradíme, kdy je ten správný čas na sběr.
Pampelišky vykvétají v závislosti na počasí a proto tam, kde je chladnější počasí, si mohou pampelišky s vykvétáním dát na čas. Pampeliškový med ovšem není skutečný med, spíše sirup, ten včelí připomíná díky své konzistenci, chutí a barvou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kdy sbírat pampelišky
Na sběr pampelišek vyrážíme vždy za slunečného počasí, kdy jsou v plném rozkvětu, a na čisté místo v přírodě, nikoli v prašném prostředí měst. Sbíráme vždy jen hlavičky bez stonků a ukládáme je do prodyšného košíčku či do papírové nebo plátěné tašky, aby hlavičky vydržely co nejdéle čerstvé. Sběr pampelišek už není vhodný, jakmile začnou květy odkvétat.
Báječný jarní pampeliškový med si můžete připravit také podle názorného videoreceptu, který vás navede krok za krokem. Napište nám, jak se vám povedl.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak připravit pampeliškový med nebo salát z mladých lístků. Jednoduché využití oblíbené bylinky v kuchyni
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře