Recepty chorvatské kuchyně – nejlepší jídla a pití oblíbené dovolenkové destinace
Pryč je doba, kdy jsme si na dovolenou do Chorvatska vozili vlastní konzervy s lančmítem. Teď přicházíme na to, že i chorvatská kuchyně je plná gastronomických zážitků. Ta vnitrozemská v sobě spojuje to nejlepší z tradic Itálie, Maďarska nebo Turecka, často využívá mleté maso, ať už v podobě placky z mletého masa zvané pljeskavice nebo čevapčiči, chorvatské odpovědi na tradiční turecký kebab, které se vyrábí nejčastěji z jehněčího masa.
Přímořská kuchyně pro změnu nabízí ústřice, černé rizoto s kousky sépie nebo jadranské ryby jako je brancin, orada, kovać a zubatac. V horkém Chorvatsku se pokrmy často suší, Chorvati tímto způsobem upravují nejenom ovoce a běžné maso, ale třeba i chobotnice. Některé oblasti Chorvatska pak oplývají ještě výjimečnějšími specialitami. Patří mezi ně třeba medvědí pršut, žabí stehýnka nebo říční raci.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co se zbylou vánočkou? Skvěle se hodí na vláčný francouzský toust nebo na jazyku se rozplývající voňavé crumble
Máte doma tlakový hrnec? Nebo váháte, zda si jej pořídit? Vysvětlíme, proč a jak s ním správně vařit
Retro poháry: Pudinkový s kousky banánu nebo z kompotovaného ovoce s jemným krémem připomenou dětství u babičky