Uzení je nejen pro masožrouty. Výborně vyudíte i rajčata s lilkem!
Uzení má tradici u nás i ve světě. Kdejaký venkovský dům měl už v minulém století na zahradě nebo v kolně udírničku, aby bylo kde zpracovávat maso ze zabiječky. A uzenáři se díky svým výrobkům těšili dobrému postavení. Tento způsob přípravy pokrmů nabral znovu na popularitě s příchodem domácích elektrických grilů na trh. A neudí se už jen maso ze zvířat z chlívků nebo ryby. Udí se opravdu všelicos, co nabízí supermarkety, zahrádky, nebo i les (ano, i houby se dají udit).
Je ovšem zřejmé, že nestačí jen zavěsit do kouře a čekat. Zejména maso jetřeba pečlivě nasolit nebo namarinovat. V udírnách také velmi záleží na výběru dříví - ať už ve formě polínek v případě tradičních, nebo štěpek a briket (pelet) v případě elektrických.Přejeme hodně štěstí ve výběru vaší nové udírny i kvalitních receptů na dobré jídlo!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 6 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 11 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou hned napoprvé
Netradiční recepty z melounu: Dejte si ho s balkánským sýrem nebo s vínem!
Granola nemusí být jen sladká. Slané variantě dodá chuť pár kapek tabasca nebo parmezán a na mlsání je zdravější než chipsy