Feta
Feta je bílý sýr původem z Řecka. Je vyrobený z ovčího a kozího mléka, v poměru 70 % a 30 %. Více než 2 měsíce zraje ve slané lázni. Je tučnější, tvarohového typu, vhodný pro teplou i studenou kuchyni.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Feta je bílý sýr původem z Řecka. Je vyrobený z ovčího a kozího mléka, v poměru 70 % a 30 %. Více než 2 měsíce zraje ve slané lázni. Je tučnější, tvarohového typu, vhodný pro teplou i studenou kuchyni.
Zakysaná smetana je mléčný výrobek, který vzniká fermentací pomocí bakterií mléčného kvašení. Dříve… Číst dál
Zálivka, jak již název napovídá, je něco, čím se zalívá. Skládá se z oleje, méně výrazného octa,… Číst dál
Zásmažka, na rozdíl od záklechtky, je jíška připravovaná z tuku a mouky. Kuchaři nejčastěji… Číst dál
Zázvor lékařský pochází z Číny nebo z Indie. Je to rostlina z čeledi zázvorovitých, jako koření se… Číst dál
Polévka je grunt a poctivá zelňačka k němu určitě patří. Zelí je plné vitamínů a pokud je ještě… Číst dál
Bezodpadový život neboli Zero waste je moderní životní styl bez zbytečného odpadu. Jde o šetrný… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 48 minutami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Gomasio, oblíbený zázrak japonské kuchyně, si snadno připravíme doma. Poradíme, jak ho zařadit do jídelníčku