Jalovčinky
Jalovčinky jsou aromatické plody jalovce, v kuchyni využívané jako koření. Slouží při výrobě alkoholických nápojů (gin, borovička). Jsou vhodnou přísadou k pokrmům ze zvěřiny, do marinád, a do některých těžších pokrmů.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jalovčinky jsou aromatické plody jalovce, v kuchyni využívané jako koření. Slouží při výrobě alkoholických nápojů (gin, borovička). Jsou vhodnou přísadou k pokrmům ze zvěřiny, do marinád, a do některých těžších pokrmů.
Zásmažka, na rozdíl od záklechtky, je jíška připravovaná z tuku a mouky. Kuchaři nejčastěji… Číst dál
Závin nebo také štrúdl je moučník pocházející z Rakouska, z 18. století. Těsto, ze kterého záviny… Číst dál
Zázvor lékařský pochází z Číny nebo z Indie. Je to rostlina z čeledi zázvorovitých, jako koření se… Číst dál
Bezodpadový život neboli Zero waste je moderní životní styl bez zbytečného odpadu. Jde o šetrný… Číst dál
Zimolez kamčatský, říká se mu také kamčatská borůvka, ale borůvka to není. Je to nenáročná ovocná… Číst dál
Zlatý klas je originální krémový prášek s vanilkovou příchutí. Vyrábí se na Slovensku, je podobný… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Co je to relish? Příloha, která podtrhne chuť jídla. Uplatní se i při grilování
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Znáte Mug cake? Tento koláč v hrníčku připravíte opravdu bleskově, během pěti minut ho můžete servírovat s lahodnou kávou