Jikry
Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je kladou na dno nebo na nějaký substrát. Jikry bývají často součástí surovin při vaření rybích polévek.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jikry jsou samičí pohlavní buňky, vajíčka ryb. Mořské ryby produkují plovoucí jikry, sladkovodní je kladou na dno nebo na nějaký substrát. Jikry bývají často součástí surovin při vaření rybích polévek.
Podzemnici olejnou častěji známe pod názvy arašídy, buráky a buráčky. Nejsou to ovšem ořechy, jak… Číst dál
Artyčok je teplomilná rostlina, podobná bodláku. Artyčok kardový se využívá jako potravina. Je… Číst dál
Aspik je vlastně rosol, kterým se zalévají různá, již předem připravená masa, ryby, uzeniny, saláty… Číst dál
Vigna hranatá je jednoletá rostlina, jejíž plody jsou drobné, asi 0,5 cm dlouhé fazolky s názvem… Číst dál
Bábovka je druh sladkého třeného nebo kynutého pečiva, oblíbeného nejen u nás, ale i v mnoha… Číst dál
Badyán je koření, získávané z listnatého stromu badyáníku pravého, který dorůstá výšky až 18 m.… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28