"Cinzano" z rýže
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 33 827 kJ / 8 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,21 g |
Tuky | 5,10 g |
Vláknina | 23,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 73 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 1 951,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vyzkoušela jsem, a není to vůbec špatné.
Možná by nemuselo být tolik cukru, ubrala bych 1 hrnek. Na vyzkoušení by stačila poloviční dávka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2022 09:45
Dajda: Máte pravdu, někdy je kafe chlorované, tam, kde nenechají vodu dobře převařit a utnou var hned, jak se objeví první bublinka. Četla jsem, že ke zbavení se chlóru je třeba vařit 10 vteřin. A zbylou vodu vylít, aby se opět nepřevařovala. Naučila jsem se do rychlovarné konvice napustit přesně tolik, kolik potřebuji. Málokdy se o pár kapek netrefím. Teď je to obvzlášť třeba, neboť zdražili všechno, mně elektřinu o 117%, což je likvidující pro mnoho lidí. Snad bude líp.
14. 3. 2022 09:42
Dajda: Máte pravdu, někdy je kafe chlorované, tam, kde nenechají vodu dobře převařit a utnou var hned, jak se objeví první bublinka. Četla jsem, že ke zbavení se chlóru je třeba vařit 10 vteřin. A zbylou vodu vylít, aby se opět nepřevařovala. Naučila jsem se do rychlovarné konvice napustit přesně tolik, kolik potřebuji. Málokdy se o pár kapek netrefím. Teď je to obvzlášť třeba, neboť zdražili všechno, mně elektřinu o 117%, což je likvidující pro mnoho lidí. Snad bude líp.
14. 3. 2022 08:56
yanull: M.yslím, že jsem rýži neproplachovala vůbec, byla to rýže II. jakosti, takže i zlomky a obroušené částečky. Proto se kupovala horší kvalita rýže, aby tam všechno zůstalo. Rýže byla určitě kulatá
14. 3. 2022 07:40
Předpokládám, že rýží je třeba propláchnout, stačí jednou nebo vícekrát? Propláchnutím se vyplaví škrob. Nechystám se to sice dělat, ale zajímá mě, zda je lepší rýže dlouhozrnná nebo kulatozrnná. Děkuji za doplnění
12. 3. 2022 07:08
janky3: Na vodě, i když je vlastně bez chuti, záleží při výrobě nápojů dost často. Rozhodně minimálně při přípravě kafe poznám, že jsem změnila působiště, a většinou si mé chuťové buňky musí na změnu vody chvilku zvykat!
12. 3. 2022 02:08
maris: Ono také záleží na kvalitě ostatních surovin, dokonce i na vodě.
12. 3. 2022 01:43
magdalenka: Já jsem to měla ve špajzu s přvřeným okénkem na zemi. Dělala jsem to na podzim, takže ani teplo, ani chladno. Po slití bylo sice větší chladno, ale dveře se několikrát denně otevíraly, takže tam našlo teplo. Po dalším slití do láhví bylo opět chladněji, takže zůstaly na místě.
11. 3. 2022 18:33
Ano, kdysi to byl hit, i my jsme to vyzkoušeli, ale co k tomu říct - asi jen to, že každému chutná něco jiného, pro nás zklamání, ale vím že to dělalo hodně lidí.
11. 3. 2022 14:24
magdalenka: Já to vidím poprvé. V životě bych neřekla, že z takových surovin může vzniknout něco dobrého!
11. 3. 2022 12:39
Pred cca 40 rokmi to bol hit... pamätám sa, ako mi dávala susedka ochutnať a neverila som, že to vyrobila z ryže a hrozienok.
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?
Prosím, môžeš doplniť do receptu, či necháme kvasiť pri izbovej teplote, alebo v chlade?
11. 3. 2022 10:31
Marie Svarcova: Já recept dostala od kamarádky, ještě za totáče a používala se rýže jakost II.
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.
Fotku jsem řešila rýží nasypanou do broušeného poháru, ale moc bílého podkladu se odráželo a fotky byly nepovedené. Zkusím to za denního světla. Ingredience máte stejné? Prohlížela jsem si
"Recepty" a narazila jsem na Činzáno. Řekla jsem si, že takový báječný recept v dnešní drahotě přijde určitě vhod i ostatním.
11. 3. 2022 08:40
ten recept mám cca 45 let, dělala jsem i dva 25 l demižony na svatbu mé dcery je naprosto dokonalý a opravdu to chutná jako cinzano. (jediné co mám jinak je 4 týdny kvasit, stáhnout hadičkou do čisté sklenice, a po 2 týdnech vyčištěné stáhout do lahví - to už je jen takový detail. mohu opravdu doporučit - mne by vůbec nenapadlo ho sem dát
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 45 minutami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 52 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 2 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 3 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 5 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Suroviny: rýže, koření hřebíček, skořice celá, citron, rozinky, droždí, voda, cukr
"Cinzano" z rýže
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wMBR
12 názorů