Domácí koprová omáčka
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku dochutíme cukrem a pepřem.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 728 kJ / 1 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,63 g |
Tuky | 142,10 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 467 mg |
Sodík | 573 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 95,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Výhoda naloženého kopru je v tom, že není nutné přidávat ocet a nehrozí sražení omáčky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 11. 2023 18:50
10. 11. 2023 16:44
10. 11. 2023 10:12
10. 11. 2023 08:57
10. 11. 2023 08:54
9. 11. 2023 23:34
Ať se podaří.
9. 11. 2023 10:00
8. 11. 2023 21:47
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 34 minutami
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 5 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 5 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 5 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 5 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 6 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 6 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Suroviny: máslo, kopr sterilovaný, mléko plnotučné, smetana, mouka hladká, sůl, pepř mletý, cukr, ocet
Domácí koprová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQRn
8 názorů