Kysané zelí nesmí chybět v žádné domácnosti - nejlepší recepty
Kdo nemá rád kyselé, toho asi nepřesvědčíme, ale pokud tuto chuť zvládáte bez problému, pak si klidně dopřejte jednu malou misku kysaného zelí každý den! Tato zázračná pochoutka totiž díky procesu fermentace funguje jako přírodní probiotikum. A probiotika, jak známo, dělají dobře našemu zažívání a starají se o pohodové prostředí v našich střevech.
Blahodárné účinky kysaného zelí znaly už naše babičky a holdují jim i ve světě. Možná nejpopulárnější je kysané zelí v Koreji, kde jej míchají s mkrví, dochucují ostrým kořením a výsledku říkají kimchi. Tuto chuťovku Korejci považují téměř za národní poklad a je nedílnou součástí asijské kuchyně obecně. Víte, že si kimchi můžete snadno vyrobit i doma? Ostatně stejně jako kysané zelí. Rozhodně to doporučujeme!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51