Nejlepší marokánky
Recept ještě nebyl hodnocenNenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 413 kJ / 338 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 80,00 g |
– cukry | 70,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš…
Pokud patříte k milovníkům bábovek, pak musíte vyzkoušet tvarohovo-jablkovou verzi, kterou potěšíte celou rodinu. Je božská, nemá typickou bábovkovou strukturu, ale její…
Tento nadýchaný kynutý závin plněný mákem si můžete připravit jen tak ke snídani nebo pro návštěvu ke kávě. Je vláčný, jemný a hlavně zdravý. Mák totiž obsahuje velké…
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně…
Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept…
Tradiční velikonoční krasavec, který nesmí chybět na svátečním stole. Peče se z třeného, piškotového, šlehačkového, tvarohového i mramorovaného těsta. Vyzkoušejte našeho…
Vajíčka rozdělíme do dvou misek - zvlášť žloutky, zvlášť bílky. Ke žloutkům přidáme oba cukry a Heru a vyšleháme do pěny. Pak přidáme tvaroh a rum a ještě šleháme.…
Velikonoce bez nadýchaného a voňavého mazance si dovede představit jen málokdo z nás. Díky měkkému tvarohu, přidanému do těsta, bude mazanec vláčný. Citronová a…
Příprava náplně Rozinky spaříme horkou vodou, vodu slijeme, necháme okapat a pokropíme je rumem. Kandovanou pomerančovou kůru nasekáme nadrobno. Mléko svaříme s…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Rozlámané čokoládové figurky spolu s kouskem másla rozpustíme ve vodní lázni.Misku s rovným dnem postříkneme olejem ve spreji a vyložíme vystřiženým pečícím papírem,…
Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme tvaroh, hrubě nastrouhané velké jablko (cca 120 g), rozpuštěný vlažný tuk, pomerančovou nebo citronovou čerstvě nastrouhanou…
Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na…
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Muffiny jsou skvělou volbou jak na školní svačinu, tak i na rychlý víkendový moučník. V tomto receptu je těsto zvláčněno jogurtem a doplněno o směs pomerančové kůry,…
1 těsto: ušleháme bílky, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr, žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto vlijeme na plech vyložený pomazaným pečícím papírem…
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do hladké pěny, postupně přidáme po jednom žloutky, pak ocet a esenci. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru do tuhého sněhu a…
Marokánky jsou naše tradiční cukroví i přes to, že kořeny mají nejspíš v samotné Itálii. Na vánočním stole mají nezastupitelné místo. Vyzkoušejte tento recept a potěšte…
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy…
Oddělené žloutky od bílků ušleháme s cukrem, máslem a tvarohem. Postupně přidáme mouku s práškem a sodou. Přidáme pomerančové přísady a nakonec pevně ušlehaný sníh z…
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme změklé máslo a vyšleháme.Přisypeme kousky čokolády, kandovaného ovoce i ořechy, promícháme a postupně přidáváme mouku s práškem…
Na Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů, no…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12