Jahodové tiramisu
Recept ještě nebyl hodnocenJeště je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 827 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,67 g |
– cukry | 56,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
panna cotta: 1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut. 2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a…
Horké letní dny dají zabrat více než jiné. Lépe se vám budou snášet s touto kávovou zmrzlinou, která osvěží a zároveň dodá energii. Stačí vám jen pár surovin a chvilka…
Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto…
Ledová čokoládová terina: Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích. Začneme hořkou čokoládou a nalejeme…
Oblíbené plněné cukroví, které nesmí na vánoční tabuli chybět. Jednoduché těsto plné medové chuti namotáme na kovové trubičky. Po upečení je namáčíme v čokoládě, můžeme…
Pralinky připravené z temperované čokolády a naplněné likérem provoněnou směsí připravíte podle našeho receptu. Podrobný návod vás provede všemi úskalími a na konci…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přimícháme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem a vlijeme těsto a upečeme.…
Ricottu a smetanu smícháme a přidáme lžíci cukru. Ovoce oloupeme, popřípadě nakrájíme.Na dno sklenice dáme v likéru namočené piškoty (2-3). Přidáme ovoce a poté 2-3…
Čokoládové pralinky jsou dobrůtka, která potěší. Plněné ganáží z kandovaného ovoce v kombinaci s likérem a smetanou jsou roztomilým malinkatým pokušením na talířku nebo…
Formu na dort vymažte tukem a vysypte moukou nebo jí vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Rostlinné máslo nechte chvíli povolit při pokojové teplotě,…
Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme vše ostatní, promícháme a plníme menší papírové košíčky. Necháme ztuhnout.Poměry nemusíme přesně dodržovat, jen…
Bílky vyšleháme s třemi lžícemi teplé vody dotuha. Přidáme cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z limetky. Potom přidáme žloutky a mouku se solamylem a práškem do…
Peprmintky jsou laskominy našeho dětství. Snadno si je můžete udělat i doma, stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. Ten připravíte macerací (louhováním…
Opravdu lehounký dezert připravíme podle tohoto receptu, pokud v receptu zaměníme použité mléko a čerstvý sýr za jejich nízkotučné varianty. Uspokojíme své chuťové buňky…
Do šejkru s ledem dáme všechny suroviny, protřepeme a nalijeme přes sítko do sklenice s ledem. Ozdobíme mátou.
Do shakeru nalejeme citrónovú šťavu, vodku a pepermintový likér. Pridáme ľad a poriadne pretrepeme.Vezmeme vysoký pohár na long drink, ktorý naplníme ľadom a zo shakera…
Ve velké míse promíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce smíchejte cukr s vejcem a olejem, dokud se nespojí. Vmíchejte podmáslí a peprmintový…
Okraj poháru namočíme do Malibu a pak do strouhaného kokosu.Ve větší sklenici s ledem promícháme Malibu, Curaçao Bleu a džus.Přes sítko přelejeme do ozdobeného poháru.
Nebojte se, půjde to rychle. Vychlazenou šlehačku vyšlehejte do tuha. Přemístěte do misky a přimíchejte zakysanou smetanu a měkký tvaroh. . Smíchejte všechno dohromady,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Tři tipy, jak využít zbylé řízky z kapra: Pikantní pečenáče nebo snadná pomazánka přijdou vhod i mezi svátky
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Svatováclavské koláčky z nekynutého těsta se před pečením namáčejí do vajíčka. Jsou pak neuvěřitelně křehké a vláčné