Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí
Recept ještě nebyl hodnocenZ mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně)ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně)ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr …
Základ tohoto slaného dortu tvoří korpusy z kynutého těsta, které promažeme dvěma druhy pomazánek a proložíme vařenými vejci. Celý dort pak potřeme pomazánkou a…
Dám si toastový chléb 3x2 krajíčky na tác a namažu pomazánkovým máslem, plochu obložím uzeninou (vysočina), přidám další vrstvu toastového chleba ze spodu namazanou…
Žloutky se solí a šlehačkou chvilku šleháme, zapracujeme mouku s práškem do pečiva a tymiánem a opatrně tuhý sníh z bílků. Vylejeme na nízký plech vyložený papírem na…
Cesto rozdelime na dve alebo tri casti, vyvalkame do kruhu, vrch pomazeme rajcinovym pretlakom a pokladieme: Na pasiky nakrajana sunka, na kolieska nakrajane rajciny,…
Na olej dáme nakrájený česnek na plátky, přidáme chilli papričku necháme provonět. Dále přidáme čerstvá rozpůlená rajčátka, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme…
Tavený sýr, utřený česnek, strouhaný sýr a majonézu smícháme do husté pomazánky.Pomazánkou mažeme sušenky, tyčinky půlíme a zapichujeme po čtyřech na každé straně jako…
Cukety omyjeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Z vejce, mouky, mléka a trochy soli umícháme těstíčko - mouky dáme nejprve méně, podle potřeby můžeme přidat - má být…
V jednoduchosti je krása a to platí i v případě těchto sýrových chuťovek. Plátky sýra pomažeme pomazánkovým máslem, métským salámem a nakrájíme. Výsledné jednohubky…
Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme 15…
Máslo rozpustíme na pánvi. Poté kuřecí prsa nařízneme na chobotničky a orestujeme. Po orestování přiložíme na prsa plátky slaniny, kuřecí prsa tak dostanou výbornou chuť…
Vepřové jazyky uvaříme doměkka v okořeněné vodě. Schladíme, stáhneme kůži a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké.V kastrůlku rozpustíme máslo společně s olejem. Přidáme…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, dáme do misky, osolíme, opepříme a promícháme se lžící bílého jogurtu. Takto upravené maso je křehké, šťavnaté, nevysuší se a…
Na tyto výborné kanapky či jednohubky pomažeme plátky bagety výrazně okořeněnou šunkovou pěnou, která bude díky přidanému aspiku dostatečně tuhá. Na závěr zdobíme šunkou…
Odlehčená příprava těchto vepřových masových závitků nic neubere výsledné chuti masa. Náplň je jemně pikantní díky pálivým snack klobáskám. Příprava na páře je…
Rohlíky nakrájíme šikmo, abychom měli větší kousky. Každý kousek lehce potřeme libovolně hořčicí, kečupem nebo jinou oblíbenou omáčkou.Zabalíme do slaniny a opékáme na…
Droždí rozdrobíme do mísy a přidáme cukr, promícháme a počkáme, až droždí zřídne. Přimícháme 100 g mouky, 200 ml vlažné vody. Promícháme a přikryjeme utěrkou, necháme…
Nakládané sýry jsou ideální pochoutkou k pivu či vínu a skvěle se hodí na sváteční období. Aromatický a krémový hermelín naložený spolu s paprikou, feferonkou, olivami a…
Tapenáda je oblíbeným jídlem v jižní Francii a Itálii, které se tradičně podává jako pomazánka na topinkách nebo jako dip k zelenině. Tento šťavnatý a aromatický pokrm…
Uvaříme si brambory ve slupce jen cca 5-6 minut, vypneme a necháme do druhého dne vystydnout (dá se ale i ze syrových brambor).Druhý den brambory oloupeme, nakrájíme na…
Připrav si rozkvas z 200 g žitné chlebové mouky pokojové teploty, 200 g vody pokojové teploty a 2 lžic kvásku pokojové teploty. Vše smíchej v míse, přikryj utěrkou a…
Klasický způsob jako u předchozích receptů na slanou květinu
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, hlídáme, abychom je nerozvařili. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.Lučinu rozdrobíme do…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Kečup z rybí omáčky? Oblíbené dochucovadlo se dřív vařilo i z hub nebo ze švestek
Retro okénko: Bonbony Slavia stávaly kdysi 3 Kčs. Již více než šedesát let si na nich pochutnávají nejen fanoušci fotbalu