Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 217 kJ / 52 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 7,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Papriky, plněné mletým masem a doplněné rajskou omáčkou, jsou letním klasickým pokrmem. V sezoně můžeme do omáčky místo protlaku zpracovat čerstvá vyzrálá rajčata.…
Kuřecí porce opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme .Cibuli, mrkev a žampiony pokrájíme na kolečka, česnek na plátky.V kastrolku rozehřejeme olej a na něm kuře opečeme…
Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme sójovou omáčkou (na každý plát 1 lžička) a rozetřeme ji po celém plátku a ještě posypeme rozmarýnem.Necháme odpočinout a zatím…
Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme postáť. Nadrobno narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme hrášok, kukuricu, paradajkový pretlak, mletú…
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.Přidám rajský protlak a…
Není vhodnější recept k podzimnímu večeru než pomalu pečené hovězí, koupající se v lahvi červeného vína s krásně oranžovou mrkví. Tradiční francouzský recept připravte k…
Guláš patří mezi velmi oblíbená jídla. Tradičně se používá maso hovězí, ale zkuste si připravit chutnou variantu z vepřové plece. Základem je maso a cibule, ve správném…
Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z…
Mnoho lidí vaří podle osvědčených kuchařek a zcela jistě jste i vy někde narazili na československou hotovku - bratislavskou plec. Je to vlastně dušené vepřové maso s…
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného…
Rajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Na oleji smahneme cibuli, pórek a přidáme protlak. Dále přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Povaříme a nakonec přidáme česnek, tymián a petrželku.
Ochutnejte tento výborný guláš z hovězího masa. Bohatou chuť mu dodává poctivý cibulový základ, dostatek česneku a vyvážené množství koření. Příprava sice zabere více…
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.Mleté maso dáme do mísy. Přidáme kořenící…
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na sádle do zlaté barvy. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.Přimícháme protlak a papriku. Po krátkém orestování…
Fazole uvaříme, cibulku pokrájíme a zpěníme na sádle, zaprášíme moukou, osmahneme, vmícháme asi 3 lžičky papriky a zalijeme vodou. Rozmícháme, přidáme protlak, osolíme,…
Na trošce oleje opečeme na kolečka nakrájenou klobásu. Když je opečená, vyjmeme ji a na výpeku opečeme cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev, na nudličky nakrájený celer a…
Rizoto nemusí být jen italské! Zkuste na přípravu jednodušší, finančně nenáročnou srbskou variantu rýžového pokrmu, která je nám Čechům o něco bližší. Vydatné jídlo s…
Netradiční verze květákového nákypu s mletým masem. Pokrm je šťavnatý a díky bylinkám krásně voňavý. Vyzkoušejte zajímavou úpravu květáku, jistě zachutná i vašim dětem.…
V misce smícháme rajský protlak, sójovou omáčku, česnek ,citrónovou šťávu a cukr.Maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky se směsí, vše promícháme.Na rozpáleném oleji…
Srdíčka a žaludky opracujeme a větší kousky nakrájíme. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle osmažíme do hněda.Přidáme papriku, zamícháme, protlak a po krátké chvíli…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 19. 9. 2024 20:42