Čočkovo-špenátové kari po indicku
Recept ještě nebyl hodnocenDrobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme všechno koření a asi minutu společně restujeme. Poté přisypeme propláchnutou čočku, přidáme pasírovaná…
Lehké bezmasé jídlo si připravíte podle našeho vymazleného receptu. Ať již zvolíte pokrm s jakoukoliv přílohou, nebo se spokojíte se samotnou zeleninou, získáte střídmý…
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na…
Kuracie maso nakrajame na rezanceky a osolime. V panvici zohrejeme olej a maso orestujeme na silnom ohni zo vsetkych stran. Vyberieme z panvice a odlozime bokom do…
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na sádle společně s nakrájeným česnekem. Přidáme klobásu nakrájenou na kousky a po chvíli i nastrouhanou mrkev a celer nahrubo. Vše…
Oblíbené jídlo na jehle, známé z letních středomořských dovolených. Jednoduše připravitelná jídlo s luxusním výsledným efektem. Miluji ho děti i dospělí. Pokud máme…
Hustá polévka inspirovaná mexickou kuchyní vás zasytí a ještě si skvěle pochutnáte. Restované mleté maso zasypete směsí mexického koření, přidáte řapíkatý celer,…
Mexická kuchyně je u nás velmi trendy. Enchiladas jsou zavinuté tortilly s náplní a omáčkou. Jejich příprava je snadná a jídlo je plné skvělých chutí. Přesvědčte se sami…
Zapečený květák zná téměř každý, tento recept je ale jako stvořený pro milovníky orientální kuchyně. Uzená paprika, římský kmín, kurkuma a chilli dodají dozlatova…
Arabský cizrnový hummus je velmi chutný jednoduchý pokrm plný vitamínů. Podává se tradičně s chlebovou plackou nebo se syrovou zeleninou (např. mrkev, řapíkatý celer,…
Výbornou polévku z červené čočky, mrkve a rajčatového protlaku připravíme během chvíle. Indické koření jí dodává krásnou vůni a zajímavou lehce pikantní chuť. Na závěr…
Den dopředu naložíme maso do marinády, kterou vytvoříme z výše uvedených ingrediencí, které vložíme do vyšší nádoby, tyčovým mixérem rozmixujeme a naložíme do toho maso…
Kapustu (česky zelí) nasekáme nadrobno.Na oleji necháme prasknúť rímsku rascu, pridáme cibuľu a orestujeme domäkka.Pridáme cukor a necháme skaramelizovať za stáleho…
Zeleninu můžeme zvolit jinou nebo přidat např. lilek nebo dýni, ale květák je základ. Koření dáme podle chuti, uvedené množství je orientační. Zeleninu očistíme, cibulku…
Výborné a zdravé bezlepkové jídlo které zahřeje nejen ty co se snaží minimalizovat maso ve svém jídelníčku. Voňavé koření a kokosové mléko vše harmonicky spojí ve…
Pokud nemáme cizrnu uvařenou, tak ji na několik hodin (nebo přes noc) namočíme a poté uvaříme.Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli s mrkví, přidáme nakrájený česnek,…
Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a…
Pokud máte rádi vegetariánská jídla, uvařte cizrnové kari. Luštěnina ve spojení s čerstvou zeleninou, kokosovým mlékem a voňavým kořením bude určitě chutnat nejen…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Gyros: Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením, olejem a solí. Necháme uležet několik hodin nebo přes noc. Poté nudličky zprudka opečeme na pánvi s olejem…
Falafel jsou malé kuličky nebo i placičky z cizrny. Toto je recept ze syrové cizrny tak, jak je pravděpodobně původní. Klidně nechte cizrnu namočenou až 36 hodin, půjde…
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…
Cibuli nakrájejte najemno. Oloupanou mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Celer oloupejte a nakrájejte na drobné kostky.V hrnci rozehřejte olej a cibuli, opékejte…
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49