Rady pro kuchařky 3
1. 3. 2009 Tipy a triky
Mléko k přípravě koktejlů musí být pořádně vychlazené. Pokud ne, špatně se šlehá a koktejl je těžký.
Pokud nechcete, aby se vám na teplé omáčce udělal škraloup, nechte ještě na horké omáčce rozpustit kousek másla. pak omáčku zakryjte pokličkou a odstavte z plotny. Než budete omáčku podávat, tak ji dobře rozmíchejte.
Když se vám srazí smetanová omáčka, dejte ji do mixeru a bude zase hladká.
Smetanu, kterou budete šlehat, by se měla dopředu chladit asi 6 hodin. nejprve šlehejte rychle, ale až začne houstnout, tam šlehání zpomalte. Pozor, abyste smetanu nepřešlehali.
Tvaroh skladujte v lednici tak 3 dny. Jinak po delším skladování začíná hořknout.
Při skladování sýrů v lednici používejte alobal nebo voskovaný papír.
Sýr se má z lednice vyndávat alespoň hodinu před podávání, aby se mu vrátila jeho vůně, konzistence a pružnost.
Pokud ke smažení používáte tučnější sýr, zabalte jej nejprve do slabých plátků šunky a pak teprve do trojobalu. Šunka zamezí roztékání sýru.
Uvařené scezené brambory zakryjte nejprve utěrkou a pak pokličkou. Brambory se tak uchovají suché. Když dáte jen pokličku, tak se na ní sráží pára a kape zpět na brambory.
Při vaření brambor používejte vroucí vodu.
Bramborové těsto stání řídne, proto při výrobě bramborových knedlíků zpracujte a ihned vařte.
Při přípravě bramborové kaše používejte zásadně mléko horké. Pokud dáváme studené nebo vlažné, není kaše tak dobrá a pěkná.
Nové brambory mají méně škrobu a tudíž nejsou vhodné na bramborová těsta a bramborovou kaši.
Bramboráky nebo jiná jídla ze syrových brambor se lépe připravují koncem zimy, protože brambory v této době nemají už tolik vitaminu C, který se okysličování při strouhání ztrácí. Při strouhání hned zasypávejte moukou a zalévejte mlékem, aby brambory nezčernaly a aby se neokysličovaly.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Sklidili jste všechna rajčata před příchodem mrazíků? Poradíme, co s nimi
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přečtěte si Zobrazit více
Rafaello, oblíbené nepečené cukroví: Poradíme několik tipů, jak je zdokonalit
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu