Vepřové ledvinky s rozmarýnem, utopené bílým vínem
Recept ještě nebyl hodnocenLedvinky podélně rozřízneme, ostrým nožem vyřízneme močovody a dobře propláchneme. Dáme do uzavíratelné nádoby, nebo mísy se studenou vodou a necháme nejlépe přes noc v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ledvinky podélně rozřízneme, ostrým nožem vyřízneme močovody a dobře propláchneme. Dáme do uzavíratelné nádoby, nebo mísy se studenou vodou a necháme nejlépe přes noc v…
Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Brokolici nakrájíme na větší kusy.Na řepkovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme…
Omytá a osušená králičí stehna osolíme, jemně opepříme a vložíme do menšího pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájené cibulky, prolisovaný česnek a máslo.Podlijeme vývarem,…
Mleté maso důkladně promícháme s uvedenými surovinami a necháme alespoň půl hodiny uležet. Mezitím nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno a kořenovou zeleninu nastrouháme…
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny. Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme…
Plátky krkovičky jemně naklepeme a po okrajích nařízneme a jemně osolíme. Sušené houby dáme do studeného vývaru a necháme změknout.Do remosky můžeme dát lžičku oleje,…
Maso důkladně (nejlépe hnětačem) promícháme s ostatními ingrediencemi a necháme v chladu odležet. Asi po půl hodině tvoříme z masové směsi kuličky, které opečeme na…
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.Podlijeme bílým vínem ve…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané a na menší kousky nakrájené brambory a nakrájený pórek, především jeho bílou část.Vaříme doměkka a přidáme smetanu.Na…
Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak…
Krupicové nočky jsou oblíbenou vložkou do polévky jako alternativa ke klasickým nudlím. Často se používají do vývarů, ale stejně dobře zafungují i v krémových…
Tradiční bramborová kaše dostane novou příchuť, když do ní zamícháte drobné lístky medvědího česneku. Hedvábné kaše docílíte vyšleháním brambor s horkou smetanou. Při…
Bílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Nejoblíbenější cukroví Josefa Maršálka: Ořechy vylepšené kokosem, pracny s malinami a dokonalé linecké vás dostanou
Vánoce na vídeňském císařském dvoře: Po půstu se podávala ryba a salát z polníčku, císař musel mít „tafelspitz“ a Maura v košili
Dobro došli? Nečekejte na prázdniny a připravte si chorvatskou pljeskavicu už teď!