Langoše nadýchané
Recept ještě nebyl hodnocenAčkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat…
Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které…
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit.…
Velmi rychlý, jednoduchý a moc chutný recept, který zvládne opravdu každý. Kuřecí maso restujeme s cibulkou a poté připravíme lahodnou omáčku z protlaku, smetany a…
Křehká a voňavá kuřecí stehna pečená na bramborách, pórku a žampionech je velmi jednoduché a chutné jídlo. Recept je snadný - vše se dá péct společně v jednom pekáči do…
Ať už jako přílohu, nebo coby hlavní chod doplněný zeleninou a uzeným masem - tyto smetanové zapečené brambory ocení každá časově vytížená kuchařka. Stačí vyskládat…
Polévka je grunt, ostatní je špunt. Když je k tomu ještě rychlá, hlad se nekoná. Připravená z celeru a mrkve, navíc má jemnou chuť díky smetaně a na závěr přidanému…
Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.Mezitím na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli. Až bude mít cibule správnou barvu, přidáme k ní maso a…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
Recept na poctivou sýrovou omáčku by neměl chybět v žádné domácnosti. Děti ji milují a s těstovinami chutná opravdu výtečně. Zužitkovat můžete zbytky sýrů v lednici a…
Nenáročná jídla se hodí jak na všední den, tak třeba i na pracovní sobotu. Tyto zapečené špagety jsou přesně tím jídlem. Stačí uvařit rychlou rajčatovou omáčku s mletým…
Málokdo nezná legendární Pramen zdraví z Posázaví. Jedna z nejslavnějších dětských svačinek se připravuje z několika základních surovin. Oblíbený recept nám poradí, jak…
K jemnému kuřecímu masu se pórek velice hodí. Výraznější chuti dosáhneme přidáním hořčice, muškátového květu a česneku a nakonec směs zjemníme trochou smetany. Podáváme…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Kulajda je polévka často vařená v době sbírání hub, ale i mimo sezónu. Dají se použít i houby sušené. Chuť čerstvého nebo zmrazeného kopru přidá polévce další chuťovou…
Naše babičky vařily slepice, my vaříme kuřata. V každém případě vám tohle jídlo udělá zaručeně dobře. S přehledem ho můžete zařadit do rychlé a skromné kuchyně. Expresní…
Jednoduchý a rychlý recept na netradiční slaný koláč. Skvělá náplň ze sýru, smetany s chutí muškátového květu. Můžeme přidat dle naší chuti i uzeninu, cibuli, nebo…
Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby, zahustit akorát tak, aby pěkně obalila přílohu. A nezapomenout smetanou…
Řízek zase trochu jinak, velmi chutně, inspirován podle pořadu Česko na talíři. Použijeme vepřovou plec, kterou rozmixujeme ve směsi smetany a koření. Muškátový oříšek…
Znáte štafetky? Ořechové obdélníčky s kávovým krémem a máčené v čokoládě jsou retro, ale nikdy neomrzí. Zkusili jsme jim dát nový kabát v podobě rolády. Ideální…
Mleté maso je oblíbené i díky své rychlé přípravě. Pokud ho uvaříte s touto smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny a na talíři doplníte knedlíkem, získáte jídlo velmi…
Hospodyňky milují nenáročné recepty, protože jim to ušetří čas, práci i nádobí. Připravíme rodině hlávkové zelí, brambory a mleté kuličky v jednom pekáčku. Zatímco si…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Moderátorka Laďka Něrgešová nemá problém postavit se ke sporáku: Tyhle mrkvíky peče pro velikonoční koledníky
Králík na hořčici jako od babičky: Stačí dodržet několik rad a vznikne jídlo, které si zamilujete na první ochutnání
Který sýr je nejlepší do česnečky: Správný výběr sýra zajistí dokonalou chuť i konzistenci, vsaďte na tyhle druhy