Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Dokonale hladký karamel zvládneme i v domácích podmínkách. Postup není složitý a pokud se ho budeme držet, výsledek nás příjemně překvapí. Karamel pak použijeme na různé skvělé dobroty.
Hladký a jednoduše připravený karamel, to není nic složitého. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní. Jedna zásada je nemíchat a druhá zvolna rozpouštět.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit skvělý karamel
Popíšeme jednoduchý postup:
- Do kastrůlku nasypeme cukr krystal nebo krupici.
- Plotýnku nastavíme na střední teplotu.
- Cukrem vůbec nemícháme.
- Když se cukr začne rozpouštět, ztlumíme plamen na minimum, aby se rozpouštěl pomaleji a nespálil se.
- Necháme jej zvolna samovolně rozpouštět, případně trochu pohneme kastrůlkem.
- Jakmile je karamel rozpuštěný a světle hnědý, ihned kastrůlek odstavíme ze zdroje tepla.
- Pozor, horký karamel má teplotu kolem 200 °C a je velmi nebezpečný!
V horkém karamelu můžeme obalovat ovoce (jablíčka, banány), ořechy, burizony, slepovat jím oplatky nebo přilepit profiterolky na známý dort Krokámbuš (Crocquembouche), vytahovat z něj tenké „vlásky“, vyrobit domácí karamelky a další dobroty.
Komentáře
4. 5. 2024 11:20
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
1. 5. 2024 20:20
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Karamel naprosto bez problémů
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
30. 4. 2024 22:12
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
30. 4. 2024 17:59
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
Hned teď vyzkouším
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 22 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Přečtěte si Zobrazit více
Karamelovou šlehačku do větrníků nebo dortu s námi určitě zvládnete hned napoprvé