Mléčné karamely - tvrdé cucavé

Merylas Kuchařka: Merylas

Ostatní 9 názorů

Suroviny

250 g krystalového cukru
50 ml slazeného zahuštěného mléka - Salka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku se silným dnem připravíme za stálého míchání z cukru zlatavý karamel. Nádobu odstavíme ze zdroje tepla a přidáme slazené kondenzované mléko. Intenzívně mícháme, až se hmota spojí, chvíli bude pěnit.

  2. Horký karamel opatrně nalijeme přímo z rendlíku do silikonových formiček na bonbóny nebo na pralinky s menšími tvary. Pokud máme tvary větší, tak plníme jen do poloviny. Necháme odstát a trochu vychladnout, později dáme ztuhnout do chladničky. Následně bonbony z formy vyloupneme.

Poznámka

Zdroj receptu: Tescoma

S rozehřátým karamelem pracujeme opatrně, hrozí popálení. Silikonové formičky na výrobu by měly snášet vyšší teploty. Doporučuji přímo ty, které jsou určeny na přípravu domácích bonbonů. Mají menší tvary a snesou teplotu až 230°C. Pracuji s rendlíkem - s jednou rukojetí, výhodou je rendlík s nálevkou. Musí se pracovat rychle, jinak karamel ztuhne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 89 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mléčné karamely - tvrdé cucavé

  • maiva maiva

    Merylas, úžasné, lákavé a jistě lepší nemají ani v cukrárně:yes::-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nadja: presne tak, konzistencia sa nemení.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    casino: Dá se odlít, jak píše Hosta.:-) Já osobně jsem to vzala odhadem na lžíci s představou, kolik se asi vejde do té velké štamprle. Pokud budu ještě dělat, tak odvážím, ale teď mám na nějakou dobu vystaráno.:-) Jinak recept jsem převzala z Tescomy, tam je taky v ml. ;-)

    Nadja: Díky.:-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Krásné bonbonky.
    magdalenka: když se Salko rozmrazí, má stejnou konzistenci jako předtím? :-?

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    casino: co se zbytkem? - no přece vaječňák - ten najde vždy uplatnění <3

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Výborný nápad. :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    casino: do malej krabičky a do mrazničky odložiť, robím to.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    casino: dá se odlít do panáka, ne?:-D (+- lžička ;-) )

    Odpovědět

  • casino casino

    Chtěl jsem hned vyzkoušet, ale zrovna nemám využití na zbytek SALKA...
    Nevím jak se v mililitrech odměřuje SALKO (nejspíše se množství odhadne) ale praktičtější by asi bylo množství udat v gramech, že :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: mléčné karamely mléčné karamelky mléčné karamely recept mléčný karamel mlečny karamel recept mléčný karamel recepty recept na mléčné karamely jak vyrobit karamelové bonbóny mléčné karamely výroba tvrdy karamelove bombony mléčné karamelové bonbony domaci mlecne kramelky výroba. tvrdých bonbonů mléčné karamely recepty mlecna karamela postup na výrobu mléčného karamelu karamelky tvrde vuroba mlecneho karamelu mléčné karamely domaci mléčné bonbóny karamel