Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Vařené potahovací hmotě se někdy říká také varná. Má výhodu, že je poměrně levná, takže pokud jí potřebujete hodně, můžete na ni vsadit. Je také méně sladká a pokud ji ochutíte mandlovou potravinářskou trestí, bude dobře chutnat. Jen není vhodná pro bezlepkovou dietu.
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a cukr. Můžeme ji také barvit jako každý marcipán. Provedeme vás její výrobou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na vařený marcipán
- Uvedeme k varu 150 ml vody a 70 g tuku (nejlépe másla).
- Naráz vsypeme 150 g hladké mouky a promícháme.
- Na mírném ohni mícháme vařečkou, až se těsto přestane lepit k hrnci i vařečce.
- Stáhneme ze zdroje tepla, zakryjeme proti osychání a necháme zchladnout.
- Do zchladlé hmoty přidáme 2–3 kapky tresti a postupně zapracujeme prosátý moučkový cukr. Může ho být potřeba až 500 g.
Hotovou hmotu lze barvit různými barvami. Vydrží několik týdnů dobře zabalená v mikrotenu v chladničce.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře