Jak se připravuje domácí šunková pěna. Báječně chutná na chlebíčkách i jednohubkách
Potřebujete jen tři ingredience a lahodná jemná pěna z vyšlehané šunky je během chvilky na světě. Šunková pěna je ideální pro rodinné oslavy či posezení s přáteli. Natřená na pečivu a ozdobená zelenými bylinkami bude ozdobou každého stolu.
Na tuto pěnu nám postačí pouze 3 suroviny a to především kvalitní šunka, dále klasické máslo a smetana. Zdobícím kornoutem nanesená na jednohubkách bude vypadat dokonale a zpestří tak slavnostní stůl nebo také večerní pohoštění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit šunkovou pěnu
-
Máslo vytáhneme z lednice, aby změklo na pokojovou teplotu. Šunku pokrájíme najemno.
-
Do mixovací nádoby vložíme šunku, přidáme máslo a smetanu ke šlehání.
-
Umixujeme vše do jemné pěny. Během mixování stíráme suroviny ze stěn nádoby, aby v pěně nezůstávaly hrubé kusy.
-
Teprve po rozmixování případně dosolíme, a ještě jednou krátce promixujeme. Pěnu nejlépe ihned podáváme.
Na pohoštění pro přátele můžete krom šunkové pěny připravit také šlehanou sýrovou pomazánku ochucenou česnekem. Jaké pomazánky připravujete pro vaši rodinu? Napište nám další inspiraci do komentáře. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 13 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 22 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Komentáře