

Dušená šunka
Suroviny
- 750 g vepřové kotlety bez kosti
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 1 l převařené vody
- 15 g řeznické soli na maso (750 g)
- 20 g řeznické soli na litr vody
- (celkem použijeme 35 g řeznické soli)
Postup přípravy receptu
Uvaříme litr vody, necháme vychladnout a vsypeme sůl, koření a rozmačkaný česnek.
Maso upravíme (odřežeme přebytečný tuk) a napícháme do svaloviny připravený lák. Kotletku vložíme do nádoby a zalijeme lákem, aby byla zcela ponořená. Dáme do lednice na 4 dny a každý den by se mělo otočit.
Po naložení maso pevně zavineme do potravinářské fólie, vložíme do velkého tlačenkového obalu, který uzavřeme provázky a v nádobě necháme při ustálené teplotě 85°C po dobu 2,5 hodiny prohřívat.
Po této době necháme šunku ve vodě vychladnout a poté ji dáme do lednice aspoň na 12 hodin.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušená šunka
-
mňam, na to jsem si nikdy netroufla, máte můj obdiv❤️