Kysané zelí nesmí chybět v žádné domácnosti - nejlepší recepty
Kdo nemá rád kyselé, toho asi nepřesvědčíme, ale pokud tuto chuť zvládáte bez problému, pak si klidně dopřejte jednu malou misku kysaného zelí každý den! Tato zázračná pochoutka totiž díky procesu fermentace funguje jako přírodní probiotikum. A probiotika, jak známo, dělají dobře našemu zažívání a starají se o pohodové prostředí v našich střevech.
Blahodárné účinky kysaného zelí znaly už naše babičky a holdují jim i ve světě. Možná nejpopulárnější je kysané zelí v Koreji, kde jej míchají s mkrví, dochucují ostrým kořením a výsledku říkají kimchi. Tuto chuťovku Korejci považují téměř za národní poklad a je nedílnou součástí asijské kuchyně obecně. Víte, že si kimchi můžete snadno vyrobit i doma? Ostatně stejně jako kysané zelí. Rozhodně to doporučujeme!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12