Jak přidat smetanu do omáčky, aby se nesrazila? Máme pro vás 3 jednoduché triky
Omáčky jsou skvostem české kuchyně a připravit je tak, aby byly lahodné, chce trpělivost a kuchařské zkušenosti. Co dělat v případě, že se nám srazí smetana, kterou jsme přidali do omáčky? Vyzkoušejte triky našich babiček.
Smetanu máme rozdělenou podle obsahu tuku, ovšem na zjemnění omáček využíváme vždy smetanu ke šlehaní, která má minimální obsah 30 % tuku, díky tomu je méně náchylná na sražení. Jaké jsou tipy na to, aby se nesrazila?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak přidat smetanu do omáčky
Poradíme, jak postupovat při zjemnění omáčky smetanou, aby nevznikly nežádoucí sražené částečky:
- Před použitím vytáhneme smetanu z lednice a necháme ji chvíli při pokojové teplotě. Po přidání do horké omáčky nedojde k prudké změně teploty.
- Smetanu přiléváme až na samotném konci vaření, kdy ji pouze zahříváme, ale nevaříme.
- Dalším trikem je přidat do smetany trochu cukru, díky tomu se jakákoliv smetana v omáčce už nesrazí.
Připravte si podle videoreceptu báječnou tradiční svíčkovou na smetaně, kterou potěšíte každého strávníka. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Komentáře