Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Pixabay

Husté omáčky nebo polévky získají tu pravou jemnou a lahodnou chuť teprve vmícháním zakysané smetany. Jak na to, abychom v horké tekutině smetanu rozmíchali beze zbytku?

Polévky nebo omáčky, které zjemníme a dochutíme vmícháním zakysané smetany, získají lahodnou chuť. Jak nebo kdy zakysanou smetanu vmíchat, aby se v horkém pokrmu nesrazila a s polévkou (omáčkou) se beze zbytku spojila? Je to velmi snadné a věděly to už naše babičky.

Jak přidat zakysanou smetanu

Postup je jednoduchý i pro naprosté začátečníky.

  • Zakysanou smetanu přidáváme do vařeného pokrmu až zcela nakonec.
  • Do menší misky z hrnce odebereme dvě naběračky vřelé polévky (omáčky).
  • K ní přidáme všechnu zakysanou smetanu a lžící ji v polévce (omáčce) velmi dobře rozmícháme.
  • Hned potom vlijeme obsah misky zpět do hrnce s polévkou (omáčkou) a promícháme.

Inspiraci na výborné smetanové omáčky najdete v našem receptáři.

 

Komentáře

zujali

2. 10. 2022 10:34

Děkuji za typ

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky