Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Husté omáčky nebo polévky získají tu pravou jemnou a lahodnou chuť teprve vmícháním zakysané smetany. Jak na to, abychom v horké tekutině smetanu rozmíchali beze zbytku?
Polévky nebo omáčky, které zjemníme a dochutíme vmícháním zakysané smetany, získají lahodnou chuť. Jak nebo kdy zakysanou smetanu vmíchat, aby se v horkém pokrmu nesrazila a s polévkou (omáčkou) se beze zbytku spojila? Je to velmi snadné a věděly to už naše babičky.
Jak přidat zakysanou smetanu
Postup je jednoduchý i pro naprosté začátečníky.
- Zakysanou smetanu přidáváme do vařeného pokrmu až zcela nakonec.
- Do menší misky z hrnce odebereme dvě naběračky vřelé polévky (omáčky).
- K ní přidáme všechnu zakysanou smetanu a lžící ji v polévce (omáčce) velmi dobře rozmícháme.
- Hned potom vlijeme obsah misky zpět do hrnce s polévkou (omáčkou) a promícháme.
Inspiraci na výborné smetanové omáčky najdete v našem receptáři.
Komentáře
11. 10. 2023 07:14
2. 10. 2022 10:34