Vyzkoušejte tanghulu podle videonávodu. Čínská dobrota zachutná všem
Když se řekne tanghulu, možná budete tápat a tipovat něco asijského. Budete mít pravdu, jde o čínskou tradiční svačinu, kterou bychom popsali jako ovocný špíz v cukrovém sirupu. Zjednodušená snadná varianta určitě zachutná všem.
Tang hulu nebo také tanghulu je cukrovinka, jejíž hlavní součástí je ovoce podle vašeho výběru nebo sezónních možností. Pokud budete tuto dobrotu připravovat častěji, vyzkoušejte různé ovocné kombinace, aby byla pokaždé jiná.
Jak připravit tang hulu
Potřebovat budete jen tři suroviny – ovoce, vodu a cukr.
- Ovoce (například jahody, borůvky a hroznové víno) pečlivě omyjeme, propláchneme studenou vodou a scedíme.
- Podle potřeby můžeme ovoce pokrájet na menší kousky.
- Poté ovoce napichujeme na špejle podle libovolného klíče. Hotové špízy osušíme.
- Do většího hrnce nebo pánve nalijeme vodu a nasypeme cukr. Necháme vařit, dokud směs nemá konzistenci sirupu.
- Špízy smáčíme v sirupu nebo sirupem poléváme a následně vkládáme do vody s ledem.
Tato dobrota u nás jistě brzy zdomácní.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Komentáře