Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie59 639 kJ / 14 255 kcal
Bílkoviny5,04 g
Tuky2,88 g
Vláknina16,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3 543,92 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem hnědý cukr, je chutnější a zdravější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

xxxMATYKMxxx

22. 6. 2014 09:04

:-Sobojí a kolik toho bude

Petra

4. 5. 2014 20:39

Dnes jsem vyzkoušela a je super.:-)) A i detem mm chutná.:-p Díky za recept.:-K

Marketa

17. 7. 2013 13:28

kopřivový sirup zkouším poprvé, jinak dělávám bezový a mátový. Prý bezový a kopřivový smíchaný až ve sklenici a zředěný vodou jako šťáva je moc dobrý a osvěžující. Já sirupy po výluhu a rozmíchání s cukrem "zavařuju" ve sklenicích od kečupů aby "chytlo víčko" cca 20 min a nekazí se mě

mama

28. 5. 2013 19:54

kopřiva je na čištění krve,tak je dobrá na dnu

véna

28. 5. 2013 13:51

Mně zkvasil po 14 dnech.

elis

9. 5. 2013 10:19

jmeno:protože kys.citronová je krátkodobý konzervant

jmeno

4. 5. 2012 23:00

proc michat citron a kyselinu citronovou? vzdyt je to kontraproduktivni, staci jedno :-! :-! :-!

Kiara

10. 5. 2010 14:23

Taky by to asi neměli lidé, co berou léky na ředění krve nebo lidé s dnou nebo artritidou. Ale já určitě vyzkouším:yes:

Akrim

10. 4. 2010 11:41

Jen bych chtěla upozornit, že s kopřivami by se to nemělo přehánět. Zvláště lidé s osteoporózou.. Kyselina šťavelová hojně obsažená v kopřivách, odbourává vápník. Proto se dělá jen krátká kůra na jaře.:-K

spagetka

16. 8. 2009 21:36

Klárko já všechny sirupy, šťávy dělám výhradně s umělým sladidlem. U tohoto sirupu mám poněkud jiný postup i poměr ingrediencí,ale drž se zásady, že se dává zhruba o něco méně než čtvrtina cukru.;-)

Klára Keselyova

16. 8. 2009 21:12

Dalo by sa to aj pre diabetikov s umelým sladidlom? Skúšal to už niekto? Dajte vedieť. Ďakujem.

HankaPu

18. 5. 2009 19:26

Kopřiv tu máme plno:-Oteď jsou asi zrovna tak akorát a hned u lesa, takže asi na ně vyrazím a sirup vyzkouším:yes::yes: +

ajulka

18. 5. 2009 16:58

Sirup se musi uchovat v temnu a chladu jinak by mohl zacit kvasit.Loni jsem delala bezovy sirup vydrzel az do ledna ale pak se zkazil.;-(nastesti to byly posledni 3 decky,ale i to byla skoda.Sirup je opravdu hodne zdravy.

Katarinka

18. 5. 2009 13:21

Žihlava je veľmi zdravá,čistí krv a má močopudné účinky.Určite sirup vyskúšam.:yes:

Vendula

18. 5. 2009 12:58

Tak tenhle sirup jsem už měla možnost ochutnat je opravdu moc dobrý, takový osvěžující , chystám se ho taky udělat ale chtěla bych se zeptat jak se uchovává :-?Dík za recept:yes::-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí štáva z kopřiv štáva z kopřiv recept koprivova stava recept šťáva z kopřiv koprivova stava koprivovy syrup recept kopřivová štáva šťáva z kopřivy recept šťáva z kopřivy recept smrkový sirup za studena šťáva z kopřivy recept na štávu z kopřiv štáva z kopřiv domácí recept na kopřivovou šťávu kopřivový čaj recept kopřivový čaj recept šťáva z kopřiv recepty z kopřiv sirup ze smrkových vršků recepty šťáva z kopřiv

Suroviny: voda, citron, kopřivy, kyselina citronová, cukr krystal

TopRecepty.cz

Kopřivový sirup

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxGL