Koprivovy sirup

ajulka Kuchařka:

Nápoje 18 názorů

58

Suroviny

4 litry vody
4 citrony
125 vršků kopřiv (mlade listky asi 2-3 patra)
6 lžiček kyseliny citronové
3,5 kg cukr krystal
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu svaříme s citrony, které si dobře umyjeme a nakrájíme na kolečka. Necháme vychladnout a přidáme kopřivy. Promícháme a necháme 24 hodin louhovat.

  2. Poté vymačkáme a přecedíme. Přidáme cukr a kyselinu citronovou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Nalijeme do flašek a skladujeme v chladu a temnu.

Poznámka

Pouzila jsem hnedy cukr,je chutnejsi a zdravejsi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 472 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koprivovy sirup

  • xxxMATYKMxxx xxxMATYKMxxx(neregistrovaný)

    :-Sobojí a kolik toho bude

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dnes jsem vyzkoušela a je super.:-)) A i detem mm chutná.:-p Díky za recept.:-K

    Odpovědět

  • Marketa Marketa(neregistrovaná)

    kopřivový sirup zkouším poprvé, jinak dělávám bezový a mátový. Prý bezový a kopřivový smíchaný až ve sklenici a zředěný vodou jako šťáva je moc dobrý a osvěžující. Já sirupy po výluhu a rozmíchání s cukrem "zavařuju" ve sklenicích od kečupů aby "chytlo víčko" cca 20 min a nekazí se mě

    Odpovědět

  • mama mama(neregistrovaná)

    kopřiva je na čištění krve,tak je dobrá na dnu

    Odpovědět

  • véna véna(neregistrovaná)

    Mně zkvasil po 14 dnech.

    Odpovědět

  • elis elis(neregistrovaný)

    jmeno:protože kys.citronová je krátkodobý konzervant

    Odpovědět

  • jmeno jmeno(neregistrovaný)

    proc michat citron a kyselinu citronovou? vzdyt je to kontraproduktivni, staci jedno :-! :-! :-!

    Odpovědět

  • Kiara Kiara

    Taky by to asi neměli lidé, co berou léky na ředění krve nebo lidé s dnou nebo artritidou. Ale já určitě vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Akrim Akrim

    Jen bych chtěla upozornit, že s kopřivami by se to nemělo přehánět. Zvláště lidé s osteoporózou.. Kyselina šťavelová hojně obsažená v kopřivách, odbourává vápník. Proto se dělá jen krátká kůra na jaře.:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Klárko já všechny sirupy, šťávy dělám výhradně s umělým sladidlem. U tohoto sirupu mám poněkud jiný postup i poměr ingrediencí,ale drž se zásady, že se dává zhruba o něco méně než čtvrtina cukru.;-)

    Odpovědět

  • Klára Keselyova Klára Keselyova(neregistrovaná)

    Dalo by sa to aj pre diabetikov s umelým sladidlom? Skúšal to už niekto? Dajte vedieť. Ďakujem.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Kopřiv tu máme plno:-Oteď jsou asi zrovna tak akorát a hned u lesa, takže asi na ně vyrazím a sirup vyzkouším:yes::yes: +

    Odpovědět

  • ajulka ajulka(autorka receptu)

    Sirup se musi uchovat v temnu a chladu jinak by mohl zacit kvasit.Loni jsem delala bezovy sirup vydrzel az do ledna ale pak se zkazil.;-(nastesti to byly posledni 3 decky,ale i to byla skoda.Sirup je opravdu hodne zdravy.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Žihlava je veľmi zdravá,čistí krv a má močopudné účinky.Určite sirup vyskúšam.:yes:

    Odpovědět

  • Vendula Vendula(neregistrovaná)

    Tak tenhle sirup jsem už měla možnost ochutnat je opravdu moc dobrý, takový osvěžující , chystám se ho taky udělat ale chtěla bych se zeptat jak se uchovává :-?Dík za recept:yes::-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo