Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V receptu je uvedený přesný čas pečení moučníku, ale ten váš je po vytažení nedopečený nebo naopak připálený? Vzhledem k tomu, že každá trouba peče trochu jinak, můžete vyzkoušet trik pomocí špejle, díky kterému bude moučník dokonale upečený.

Jednoduchou vychytávku vám předvedeme na příkladu pečení bábovky - bezpochyby nejoblíbenějšího českého moučníku ze všech. Jak tedy poznat, že je bábovka perfektně upečená? Čas pečení v receptu nemusí být směrodatný, protože každá trouba peče jinak. Stačí vám ale pouhá špejle, díky které poznáte, zda si bábovka zaslouží ještě chvíli, nebo už přišel její čas. 

Jak poznat správně upečenou bábovku pomocí špejle? 

Správně upečenou bábovku poznáte podle špejle velmi snadno. 

  • Jakmile se vám bude zdát povrch bábovky upečený, (po)vytáhněte ji a píchněte do ní špejlí. 
  • Pokud na špejli zůstane nalepené těsto nebo je ještě viditelně tekuté, vložte bábovku zpět. 
  • Po chvíli bábovku opět vytáhněte a píchněte do ní znovu. Jakmile bude špejle čistá, máte hotovo. 

Tento trik funguje na všechny druhy bábovek 

Bábovek je nepřeberné množství, ale vždy je potřeba počítat s dobou pečení 45–60 minut. Ať už tedy zvolíte jednoduchou hrníčkovou, jemnou třenou, šťavnatou tvarohovou, nadýchanou šlehačkovou, netradiční kynutou či třeba zdravější banánovou, vždy si můžete být jistí, že tento trik funguje

To, co funguje u bábovek, samozřejmě platí i pro další moučníky

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky