Recepty na vlastní pečivo z domácí pekárny
Výroba vlastního domácího chleba se stala hitem na začátku roku 2020 během koronavirové pandemie. Do té doby se jednalo spíše o koníček snaživých hospodyněk; ono totiž upéct dobrý kváskový chleba vyžaduje čas, trpělivost a také pevnou vůli. Než totiž z trouby vytáhnete na povrchu křupavý, uvnitř vláčný, chutný a voňavý pecen, pravděpodobně se vám několik prvních pokusů nepovede. Nesmíte se ovšem nechat odradit! Základem kvalitního domácího chleba je kvalitní kvásek. Pokud vyzrajete na něj, máte v podstatě vyhráno.
Když výrobu domácího chleba natrénujete v základu, můžete experimentovat s různými druhy mouky, přidávat do něj semínka, ořechy, dokonce sušené ovoce nebo třeba i jedlé květy. Při vyrábění domácího chleba se vyplatí investovat do domácí pekárny pro něj přímo určené, ale postačí i obyčejná trouba. Ale pozor! Nezvládne to každá - na chleba je totiž třeba vysokých teplot a dostatek prostoru. Pokud vás domácí pečení chytne, není nutné zůstávat jen u chleba. Domácí rohlíčky, houstičky nebo řeba i preclíky jsou rovněž vynikající. Rodina vám ruce utrhá!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 11 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Suchý únor končí. A co dál? Zkuste triky, jak se naučit pít zodpovědně a bez výčitek
Oživte Vánoce vůní mandlí z marcipánu. Vyrobíte jej snadno doma a ještě ušetříte
Laskonky s citronovým krémem podle Josefa Maršálka: Díky speciálně připravovanému pudinku jsou vláčné a božsky chutnají