Den pekanových sušenek
Národní den
Pekanové sušenky jsou velmi oblíbené. Jejich velkým milovníkem byl i zpěvák Michael Jackson. Pokud nevíte, na našem webu najdete, jak tuto pochoutku připravit. Den pekanových sušenek najdeme v kalendáři pod datem 21. září. Tak ať pro tuto příležitost máte napečeno!
Tou nejdůležitější ingrediencí jsou pekanové ořechy. Ty nasekejte nahrubo. Ne však všechny, některé si uschovejte na zdobení. ¾ hrnku (asi 80 gramů) nasekaných ořechů vmíchejte do těsta, které jste si připravili už předtím. Na těsto budete potřebovat: Připravte si ½ šálku (110 g) nesoleného másla v pokojové teplotě, ⅓ šálku cukru (nebo javorového sirupu), 1 lžička vanilkového extraktu, špetku soli, 1 šálek (140 g) polohrubé mouky.
Jak na pekanové sušenky
S elektrickým mixérem šlehejte máslo přibližně jednu minutu. Následně do něj vmíchejte cukr a pokračujte ve šlehání další minutu, až směs získá hustší konzistenci. Poté přidejte vanilku, sůl a mouku a míchejte tak dlouho, až se těsto úplně spojí. Následně vmíchejte pekanové ořechy. Rozdělte těsto na dvanáct stejných částí a vytvořte z nich kuličky, každou o velikosti vlašského ořechu. Tyto kuličky umístěte na plech vyložený pečicím papírem, přičemž mezi nimi ponechte rozestup nejméně 7 cm. Každou sušenku poté jemně zploštěte dnem sklenice a případně upravte její okraje. Do některých můžete na střed vtlačit celý pekanový ořech. Sušenky pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut, dokud nebudou zlatavé. V průběhu pečení plech otočte, aby se sušenky pekly rovnoměrně. Po vyjmutí je nechejte vychladnout na mřížce.
Pekanové ořechy se svým vzhledem i chutí nápadně podobají vlašským ořechům. Mají však výraznější podlouhlý tvar a jejich chuť je sladší. Charakterizují je lahodná máslová příchuť. Až 70 % těchto ořechů tvoří tuk, což je více než u jakýchkoli jiných ořechů. Pocházejí ze stromu zvaného ořechovec pekanový, jehož domovinou je jižní část Severní Ameriky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den pekanových sušenek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma dovolená: Připravte si na letní dny dobré a jednoduché jídlo
Radim dělá zálivky na saláty z fermentovaných rajčat: Propašovat se tam dá cokoliv, ale správný olej vytvoří symfonii
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů