Pečení v horkovzdušné troubě je výhodné, ale má svá specifika. Poradíme, jak v takové troubě péct maso
Pečení v horkovzdušné troubě si získává stále více příznivců, protože šetří čas a tím i energii. Poradíme, jak v ní upéct chutné, křupavé a šťavnaté maso.
V horkovzdušné troubě můžeme péct více plechů najednou, což oceníme zvláště při pečení většího množství cukroví, koláčů a jiného pečiva. Výhodná je i na pečení masa, protože je v ní upečené rychleji a má krásně křupavou kůrku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak maso pečeme
- Při pečení v horkovzdušné troubě nastavíme teplotu o přibližně čtvrtinu nižší než při pečení klasickém.
- Maso pečeme zpočátku zakryté víkem pekáče nebo alespoň alobalem, aby se nevysušilo.
- Větší kusy je výhodné péct zpočátku při nižší teplotě, tím dosáhneme šťavnatosti.
- Během pečení maso 1–2x otočíme a podle potřeby podlijeme.
- Asi 10 minut před dokončením, když je maso měkké, ho odkryjeme, přelijeme vypečenou šťávou, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena a dokřupava. Ke konci je potřeba maso už více hlídat, aby se nepřipálilo.
- Pak maso necháme asi 5–7 minut odpočinout a poté ho naporcujeme.
O tom, jak péct více plechů najednou, pojednává náš další článek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 12 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 13 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Přečtěte si Zobrazit více
Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první
Jak péct palačinky zdravě a úsporně. Díky palačinkovači odpadne čištění sporáku a pánve
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře