Den pizzy pepperoni
Národní den
Pizza v podobně, jak ji známe dnes, pocítila teplo pece v Neapoli v polovině 19. století. V současné době existuje mnoho druhů této pochoutky. Jedním z nich je pizza pepperoni, jejíž svátek slavíme 20. září.
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského slova „peperoni“ (s jedním 'p'), což v překladu znamená "velká paprika". Dnes se tímto výrazem myslí výrazný salám, často vyrobený z hovězího a vepřového masa a koření. Popularita této pizzy začala růst v padesátých letech minulého století. Nyní se nejvíce upřednostňuje varianta zdobená hovězím masem, i když existují i verze s rybím masem a feferonkami. Ačkoli se příprava liší v různých regionech, základem této pizzy je vždy rajčatová omáčka, mozzarella a samozřejmě pepperoni.
Jak na domácí těsto na pizzu
Jistě jste také nejednou zatoužili po tom, připravit si vlastní pizzu. Pokud máte těsto, je to poměrně jednoduché, příprava samotného těsta je však trochu složitější. Zkusit to však můžete třeba podle našeho návodného videa. Podívejte se, jak na těsto na pizzu. Základem přípravy pizzy bývá kynuté těsto, kterého známe několik variant. Vypracování těsta může být na začátku trochu náročnější, když se jeví jako příliš tuhé, ale postupem času získá na pružnosti. Některá domácí těsta, která se používají na přípravu pizzy, se více podobají těstu, které by se spíše hodilo na kynutý ovocný koláč.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den pizzy pepperoni?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 54 minutami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá