Těsto na pizzu

www.toprecepty.cz Kuchař:

Pizzy 128 názorů

 suroviny a ingredience
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů
511

Suroviny

1/4 l vlažné vody
40g droždí
1 čajová lžička cukru
1/2 kg hladké mouky
olivový olej
1 vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vlažnou vodu rozmícháme spolu s droždím, trochou soli a 1 čajovou lžičkou cukru. Poté přidáme hladkou mouku, syrové vejce a 2 polévkové lžíce oleje. Vše zpracujeme do hladkého těsta a necháme cca 1 hodinu kynout v lednici.

  2. Vykynuté těsto pak rozprostřeme na plech vymaštěný olejem a vysypaný moukou a připravíme pizzu dle vlastní chuti. 1 dávka = 1 plech na vysoko (cca 4 osoby).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těsto na pizzu

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Pajaska: Nechápu vaši poznámku že u nás nebylo jídlo. To myslíte kdy? Já žiju už od 50 let a vždy bylo jídla dost maso 3xtydně všeho dost možná vic než dnes. Ne moc druhu ale kvalitní takže nechápu. Recept na pizzu vyborny.:-)

    Odpovědět

  • Lenora32 Lenora32

    Ahoj těsto pak normálně vyválím na plech?

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Nejlepší recept na pizzu.Už budu dělat po několikáté.Dávám palec nahoru.:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaJanicka JanaJanicka

    Výborné těsto na pizzu. Akorát nebyl po ruce olivový olej tak tam šel slunečnicový. :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38

    Prosím, kolik asi soli do této dávky dáváte ? Děkuji za odpověď :-)

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Pizza Maestro Bruno DiFabio, ktery celkem 6x vyhral celosvetovy sampionat, do testa dava vajicko a ja ho tam taky davam, nema to chybu. Mam od nej very yummy recept, ale to je davka z 25kg mouky, na toto mnozstvi mouky se dava 6 vajec.

    Odpovědět

  • leontýna máchová leontýna máchová(neregistrovaný)

    Dobrý den, chtĕla bych se zeptat jestli se musí do tĕsta přidávat droždí.

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Těsto je výborné, heboučké, nechala jsem je jen půl hodinky vykynout a paráda.Po pizze se jen zaprášilo.;-):yes:

    Odpovědět

  • Kateřina Chvátalová Kateřina Chvátalová (neregistrovaný)

    :-K boží i dětem moc chutná těsto jsem nechala nakynout jen tak protože můj hladový syn by nevdržel čekat ještě hodinu ale výsledek dokonalost a ten olivový olej je fakt super Kačka:-*:-D:yes:

    Odpovědět

  • nynynka68 nynynka68

    Přítel je Ital a ke všemu kuchař a taky jsem se tomu divila, ale těsto na pizzu v lednici opravdu nakyne a je lepší, když se tam nechá do druhého dne ;-)

    Odpovědět

  • Jožo Balog Jožo Balog(neregistrovaný)

    Autor píše, rozmíchat kvasnice ze soli vodou. Já zas všude čtu, kvasnice nesmí přijít přímo do styku ze solí ( domácí pekárna )
    :-//:-//

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Pajaska: Moc hezký komentář. :yes::-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Kvasnicím nevadí chlad.Dávám si i droždí zamrazit do mrazáku.;-) Samozřejmě,před použitím nechat rozmrazit.Pomalé kynutí v chladu, ať v lednici či ve sklepě je normální.Dělávala to už moje babička a jaké byly třeba vánočky.:yes: Každé kynuté těsto v chladu nakyne,akorát to trvá déle.Dávám si i zbytek těsta třeba na langoše do mrazáku.Po vyndání a rozmrznutí normálně zpracovávám.Horší je to s vysokou teplotou,to ty kvasnice fakt nerady.;-):-)
    Jinak co se týče pizzy,vzniklo jako jídlo chudých z chlebových placek,co si dělali.Neměli moc ve spíži,bylo to jako dříve u nás.Sádlo vzácné,vejce také,mléko na sýr a máslo,takže se vytvořilo jednoduché těsto,mouka,sůl,trochu olivového oleje,které si lisovali a kypřidlo.Pak na něj dali co kdo měl - rajčata,olivy,sýr ,bazalka .No a náplň se lišila dům od domu.Do těsta nepatří vejce,ale když se dá,nic se nepokazí.;-)

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Tejaja a Magdalénka,fakt jo?? Těsto s kvasnicema do ledničky?? Já to teda někdy zkusím,i když mi to hlava nebere.Ve škole nás učili,že těsto s kvasnicema patří na teplé místo,aby pěkně vykynulo.Ve skutečnosti to čtu poprvé,že těsto s kvasnicema do lednice.Jinak díky.Zdravím a přeji pěkný zbytek neděle.

    Odpovědět

  • Hubert Hubert(neregistrovaný)

    asi takhle. dělal jsem v Mnichově v malé pizzerii u italské rodiny a vím, že vejce se do těsta nedává. Po vytvoření malého bochánku, cca. 8-10 cm, se těsto dá do chladu, přikryje se navlhčenou utěrkou a nechává se uležet 24 hodin. taky jsem tomu nevěřil, ale pizza je potom jemná a jako by sametová:-p

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo