Těsto na pizzu

www.toprecepty.cz Kuchař:

Pizzy 124 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1/4 l vlažné vody
40g droždí
1 čajová lžička cukru
1/2 kg hladké mouky
olivový olej
1 vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vlažnou vodu rozmícháme spolu s droždím, trochou soli a 1 čajovou lžičkou cukru. Poté přidáme hladkou mouku, syrové vejce a 2 polévkové lžíce oleje. Vše zpracujeme do hladkého těsta a necháme cca 1 hodinu kynout v lednici.

  2. Vykynuté těsto pak rozprostřeme na plech vymaštěný olejem a vysypaný moukou a připravíme pizzu dle vlastní chuti. 1 dávka = 1 plech na vysoko (cca 4 osoby).

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těsto na pizzu

  • sarka 38 sarka 38

    Prosím, kolik asi soli do této dávky dáváte ? Děkuji za odpověď :-)

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Pizza Maestro Bruno DiFabio, ktery celkem 6x vyhral celosvetovy sampionat, do testa dava vajicko a ja ho tam taky davam, nema to chybu. Mam od nej very yummy recept, ale to je davka z 25kg mouky, na toto mnozstvi mouky se dava 6 vajec.

    Odpovědět

  • leontýna máchová leontýna máchová

    Dobrý den, chtĕla bych se zeptat jestli se musí do tĕsta přidávat droždí.

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Těsto je výborné, heboučké, nechala jsem je jen půl hodinky vykynout a paráda.Po pizze se jen zaprášilo.;-):yes:

    Odpovědět

  • Kateřina Chvátalová Kateřina Chvátalová

    :-K boží i dětem moc chutná těsto jsem nechala nakynout jen tak protože můj hladový syn by nevdržel čekat ještě hodinu ale výsledek dokonalost a ten olivový olej je fakt super Kačka:-*:-D:yes:

    Odpovědět

  • nynynka68 nynynka68

    Přítel je Ital a ke všemu kuchař a taky jsem se tomu divila, ale těsto na pizzu v lednici opravdu nakyne a je lepší, když se tam nechá do druhého dne ;-)

    Odpovědět

  • Jožo Balog Jožo Balog

    Autor píše, rozmíchat kvasnice ze soli vodou. Já zas všude čtu, kvasnice nesmí přijít přímo do styku ze solí ( domácí pekárna )
    :-//:-//

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Pajaska: Moc hezký komentář. :yes::-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Kvasnicím nevadí chlad.Dávám si i droždí zamrazit do mrazáku.;-) Samozřejmě,před použitím nechat rozmrazit.Pomalé kynutí v chladu, ať v lednici či ve sklepě je normální.Dělávala to už moje babička a jaké byly třeba vánočky.:yes: Každé kynuté těsto v chladu nakyne,akorát to trvá déle.Dávám si i zbytek těsta třeba na langoše do mrazáku.Po vyndání a rozmrznutí normálně zpracovávám.Horší je to s vysokou teplotou,to ty kvasnice fakt nerady.;-):-)
    Jinak co se týče pizzy,vzniklo jako jídlo chudých z chlebových placek,co si dělali.Neměli moc ve spíži,bylo to jako dříve u nás.Sádlo vzácné,vejce také,mléko na sýr a máslo,takže se vytvořilo jednoduché těsto,mouka,sůl,trochu olivového oleje,které si lisovali a kypřidlo.Pak na něj dali co kdo měl - rajčata,olivy,sýr ,bazalka .No a náplň se lišila dům od domu.Do těsta nepatří vejce,ale když se dá,nic se nepokazí.;-)

    Odpovědět

  • MartaU MartaU

    Tejaja a Magdalénka,fakt jo?? Těsto s kvasnicema do ledničky?? Já to teda někdy zkusím,i když mi to hlava nebere.Ve škole nás učili,že těsto s kvasnicema patří na teplé místo,aby pěkně vykynulo.Ve skutečnosti to čtu poprvé,že těsto s kvasnicema do lednice.Jinak díky.Zdravím a přeji pěkný zbytek neděle.

    Odpovědět

  • Hubert Hubert

    asi takhle. dělal jsem v Mnichově v malé pizzerii u italské rodiny a vím, že vejce se do těsta nedává. Po vytvoření malého bochánku, cca. 8-10 cm, se těsto dá do chladu, přikryje se navlhčenou utěrkou a nechává se uležet 24 hodin. taky jsem tomu nevěřil, ale pizza je potom jemná a jako by sametová:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    MartaU: To fakt nie je omyl:-D Ako vraví Magduška, kľudne cez noc do chladničky a nechať tak. Ja to rbím tiež, keď viem, že na druhý deň nebudem mať čas. Večer dám cesto do chladničky, na druhý deň robím pizzu. Presne tak sa to dá robiť aj s cestom na langoše.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    MartaU: Je možné nechať cesto kysnúť v chladničke. Proces trvá dlhšie, ale mám dojem, že cesto je ľahšie, jemnejšie. Zvyknem to robiť - nechám napr. cesto v chladničke cez noc, naozaj to ide!

    Odpovědět

  • MartaU MartaU

    Těsto na pizzu dělávám,že dám asi 200-300gr hladké mouky,trošku soli do mouky,tak mezi prsty.Ohřeji 2dcl vody,udělám kvásek.Do hrnku dám čajovou lžičku cukru,naleji vlažnou vodu--ty 2 deci--a rozdrobím kostku kvasnic.Vzejde kvásek a naleji ho do mouky.Zadělám těsto a nechám kynout na teplém místě.Ještě jsem neslyšela,aby těsto z kvasnic se dávalo do lednice.To je nějaký omyl.Po vykynutí naleji trochu oleje na buchtový plech a nechám olej rozlít po plechu.Vykynuté těsto dám na plech s olejem,rozplácnu ručně po celém plechu.Obrátím těsto na tom olejovém plechu--takže je těsto namazané z obou stran--Propíchám vidličkou a dávám ingredience,které chci mít na pizze.Dám do rozehřáté trouby na 150,na prostřední rošt.Pečení vrch i spodek.Peču asi 30 minut.Pizza je hotová,jak jsou kraje růžové a sýr zlatavý.Nikdy jsem neslyšela,aby šlo vejce do pizzového těsta.Jinak jde pizza u nás na rvačku.Hladkou mouku kupuji --OO--.Je to kvalitní hladká mouka.Zkuste a uvidíte.

    Odpovědět

  • Terka Terka

    Recept jsem vyzkoušela, ale vyšlo mi asi na 5 kulatých pizz o průměru 29. Musíte těsto více rozválet, nazdobit a nechat ještě chvilku odstát, aby vám vyběhly samotné kraje. Ale tohle množství je na 1 pizzu fakt zabijácký. A už i takhle jsem měla těsto vyběhlé docela dost.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo