Těsto na pizzu

www.toprecepty.cz Kuchař:

Pizzy 127 názorů

 suroviny a ingredience
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

1/4 l vlažné vody
40g droždí
1 čajová lžička cukru
1/2 kg hladké mouky
olivový olej
1 vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vlažnou vodu rozmícháme spolu s droždím, trochou soli a 1 čajovou lžičkou cukru. Poté přidáme hladkou mouku, syrové vejce a 2 polévkové lžíce oleje. Vše zpracujeme do hladkého těsta a necháme cca 1 hodinu kynout v lednici.

  2. Vykynuté těsto pak rozprostřeme na plech vymaštěný olejem a vysypaný moukou a připravíme pizzu dle vlastní chuti. 1 dávka = 1 plech na vysoko (cca 4 osoby).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těsto na pizzu

  • Lenora32 Lenora32

    Ahoj těsto pak normálně vyválím na plech?

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Nejlepší recept na pizzu.Už budu dělat po několikáté.Dávám palec nahoru.:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaJanicka JanaJanicka

    Výborné těsto na pizzu. Akorát nebyl po ruce olivový olej tak tam šel slunečnicový. :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • sarka 38 sarka 38

    Prosím, kolik asi soli do této dávky dáváte ? Děkuji za odpověď :-)

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Pizza Maestro Bruno DiFabio, ktery celkem 6x vyhral celosvetovy sampionat, do testa dava vajicko a ja ho tam taky davam, nema to chybu. Mam od nej very yummy recept, ale to je davka z 25kg mouky, na toto mnozstvi mouky se dava 6 vajec.

    Odpovědět

  • leontýna máchová leontýna máchová(neregistrovaný)

    Dobrý den, chtĕla bych se zeptat jestli se musí do tĕsta přidávat droždí.

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Těsto je výborné, heboučké, nechala jsem je jen půl hodinky vykynout a paráda.Po pizze se jen zaprášilo.;-):yes:

    Odpovědět

  • Kateřina Chvátalová Kateřina Chvátalová (neregistrovaný)

    :-K boží i dětem moc chutná těsto jsem nechala nakynout jen tak protože můj hladový syn by nevdržel čekat ještě hodinu ale výsledek dokonalost a ten olivový olej je fakt super Kačka:-*:-D:yes:

    Odpovědět

  • nynynka68 nynynka68

    Přítel je Ital a ke všemu kuchař a taky jsem se tomu divila, ale těsto na pizzu v lednici opravdu nakyne a je lepší, když se tam nechá do druhého dne ;-)

    Odpovědět

  • Jožo Balog Jožo Balog(neregistrovaný)

    Autor píše, rozmíchat kvasnice ze soli vodou. Já zas všude čtu, kvasnice nesmí přijít přímo do styku ze solí ( domácí pekárna )
    :-//:-//

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Pajaska: Moc hezký komentář. :yes::-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Kvasnicím nevadí chlad.Dávám si i droždí zamrazit do mrazáku.;-) Samozřejmě,před použitím nechat rozmrazit.Pomalé kynutí v chladu, ať v lednici či ve sklepě je normální.Dělávala to už moje babička a jaké byly třeba vánočky.:yes: Každé kynuté těsto v chladu nakyne,akorát to trvá déle.Dávám si i zbytek těsta třeba na langoše do mrazáku.Po vyndání a rozmrznutí normálně zpracovávám.Horší je to s vysokou teplotou,to ty kvasnice fakt nerady.;-):-)
    Jinak co se týče pizzy,vzniklo jako jídlo chudých z chlebových placek,co si dělali.Neměli moc ve spíži,bylo to jako dříve u nás.Sádlo vzácné,vejce také,mléko na sýr a máslo,takže se vytvořilo jednoduché těsto,mouka,sůl,trochu olivového oleje,které si lisovali a kypřidlo.Pak na něj dali co kdo měl - rajčata,olivy,sýr ,bazalka .No a náplň se lišila dům od domu.Do těsta nepatří vejce,ale když se dá,nic se nepokazí.;-)

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Tejaja a Magdalénka,fakt jo?? Těsto s kvasnicema do ledničky?? Já to teda někdy zkusím,i když mi to hlava nebere.Ve škole nás učili,že těsto s kvasnicema patří na teplé místo,aby pěkně vykynulo.Ve skutečnosti to čtu poprvé,že těsto s kvasnicema do lednice.Jinak díky.Zdravím a přeji pěkný zbytek neděle.

    Odpovědět

  • Hubert Hubert(neregistrovaný)

    asi takhle. dělal jsem v Mnichově v malé pizzerii u italské rodiny a vím, že vejce se do těsta nedává. Po vytvoření malého bochánku, cca. 8-10 cm, se těsto dá do chladu, přikryje se navlhčenou utěrkou a nechává se uležet 24 hodin. taky jsem tomu nevěřil, ale pizza je potom jemná a jako by sametová:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    MartaU: To fakt nie je omyl:-D Ako vraví Magduška, kľudne cez noc do chladničky a nechať tak. Ja to rbím tiež, keď viem, že na druhý deň nebudem mať čas. Večer dám cesto do chladničky, na druhý deň robím pizzu. Presne tak sa to dá robiť aj s cestom na langoše.;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo