Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka

yanull yanull
Bábovka

Bábovka je druh sladkého třeného nebo kynutého pečiva, oblíbeného nejen u nás, ale i v mnoha okolních zemích. Hlavními surovinami jsou máslo, vajíčka, cukr a mouka. Bábovka se často peče jako dvoubarevná, přičemž část těsta je obarvená kakaem. Do těsta se přidávají různé přísady, obvykle rozinky, ořechy nebo mandle. Na bábovky existuje mnoho receptů a pečou se v různých ozdobných formách.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pita

Pita je jednoduchý chléb, připravený z pšeničné mouky, droždí a teplé vody. Z těsta se vyválí… Číst dál

Pita

Pitaya

Pitaya (dračí ovoce) je ovoce připomínající chutí směs angreštů a vodního melounu. Nejčastěji se… Číst dál

Pitaya

Pivo

Pivo je kvašený alkoholický nápoj, vaří se v různých podobách od nepaměti. Z obilného sladu, vody,… Číst dál

Pivo

Pljeskavica

Pljeskavica pochází ze srbského města Leskovac. Každý region má svůj recept. Většinou se s ní… Číst dál

Plody moře

Plody moře je směs mořských živočichů. Mořské plody zahrnují měkkýše, korýše, ryby, ostnokožce.… Číst dál

Plody moře

Plundra

Plundra je pečivo z plundrového těsta. Číst dál

Plundra

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli