Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tahina, tahini

yanull yanull
Tahina, tahini

Tahini je pasta ze sezamových semínek. Semínka mohou být obojí, loupaná i neloupaná. U nás se používá tahini z loupaných semínek. Tato ředěná sezamová pasta se používá s dalšími surovinami k dochucení hummusu, do omáček, salátů, marinád, ale i cukroví a moučníků. Je velmi zdravá, obsahuje vysoké množství vitaminu E, dále vitaminy řady B, je bohatá na minerály a jako zdroj vápníku.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pyré

Pyré je kulinářský název pro hmotu jemné struktury, která vznikla pasírováním, drcením, šleháním,… Číst dál

Pyré

Quiche

Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými… Číst dál

Quinoa

Quinoa je pseudoobilovina, kterou už měli v jídelníčku Inkové. Merlík chilský je rostlina z čeledi… Číst dál

Quinoa

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak je výrobek hustší konzistence. Vyrábí se z vyzrálých rajčat, zbavených slupek a… Číst dál

Rajčatový protlak

Rajče

Rajče patří do čeledi lilkovitých, jedná se o plodovou zeleninu, která pochází z Jižní Ameriky.… Číst dál

Rajče

Rakytník

Rakytník řešetlákový je dřevina, využívaná už v dávné minulosti. Plody obsahují mnoho cenných látek… Číst dál

Rakytník

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více