Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 80 420 kJ / 19 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 837,60 g |
Tuky | 1 642,66 g |
Vláknina | 97,60 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 230,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Celkem 253 g řeznické soli na 6 litrů vody a na 5,10 kg masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2020 18:38
srettka Použije-li se dovařování, tak je ztráta váhy minimální a chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa.
19. 12. 2020 18:07
To povaření po vyuzení splňuje jaký účel?Slyším to prvně.Respektive já sama neudím, ale zajímá mě to.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky se zeleninou a pikantní omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Květákový steak
Přidáno před 18 hodinami
Pudinková buchta II
Přidáno před 21 hodinami
Vaječný řízek s brambory
Přidáno 13. 6. 2024 11:21
Kuřecí stehýnka pečená s brambory a mrkví
Přidáno 13. 6. 2024 11:00
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno 13. 6. 2024 10:11
Právě bylo uvařeno:
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
schierl uvařila před 2 hodinami
Mrkvová polévka
faluska uvařil před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
tara23 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí rolky plněné kuřecí fáší
tara23 uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
tara23 uvařila před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Astonka uvařila před 2 hodinami
Nepečený tvarohový dort s ovocem
mrazule3 uvařila před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
KEJM uvařila před 4 hodinami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
Tynaja uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Tynaja uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dejte si sendvič s pastrami! Speciálně naložené maso má původ v rumunské kuchyni
Díky Malé pekárně jsem si splnila sen o vlastní cukrárně, říká Naďa Pohlreichová. Největší úspěchy slaví s makovcem
Staročeský kočičí štajryš s bramborami a zelím: Specialita z Plzeňska vyjde na pouhých 80 korun za 4 porce
Další recepty
Suroviny: bůček, ořechy, plec vepřová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, česnek, voda, maso, sůl
Jednoduchý lák na maso k uzení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkJW
2 názory