Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 653 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,85 g |
Tuky | 39,64 g |
Vláknina | 2,72 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 102,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Výsledek je slabě drobivý - lze odstranit přidáním 3. vejce. Výsledek je ovšem tužší, soudržnější a sytější. Lze použit i sušené kvasnice 1,5 g. Větší množství 240 g mouky postačí doplnit 3 vejci a péct v troubě. Není vhodné dávat rozpuštěný šmolc na začátku kynutí - kvasinky jej začnou rozkládat, výsledek je také dobrý, jen konec kynutí vypadá odlišně a není čistá vůně kynutí. Vdolek lze podávat potřený šmolcem, povidly.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 32 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 7 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč
honejsbubu uvařila před 32 sekundami
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 27 minutami
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 35 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 41 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 hodinami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Časté chyby při přípravě kuřete na paprice: Poradíme vám, jak se jim jednoduše vyhnout
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Suroviny: mouka kukuřičná, voda, vejce, cukr, kvasnice, sůl, máslo
Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwK3
0 názorů