Staročeský bedlový kuba
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se přidává rozemleté vepřové nebo uzené maso. Ale houby (na Vánoce sušené), česnek a majoránka jsou nutné vždy.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 10 085 kJ / 2 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,98 g |
Tuky | 128,18 g |
Vláknina | 33,60 g |
Cholesterol | 867 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 246,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Klíčové je kolik máte bedel. Já dávkuju cca 100 g krup na jeden velký klobouk bedly a 1 vejce.
Vaříme přece jenom staročeský recept a používáme hlavně česnek a majoránku. Sypeme a používáme dle chutí!! Jednoduchá lahůdka s použitím jakýchkoliv hub.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2023 19:14
22. 8. 2023 18:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 2 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 4 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 22 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 2 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 35 minutami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 1 hodinou
Lososová frittata
Moanka uvařila před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 3 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pokud neholdujete kroupám, můžete vánočního kubu uvařit i z jiných obilovin. Poradíme ty nejvhodnější
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Stencil je jeden ze způsobů moderního zdobení dortů. Poradíme s postupem
Další recepty
Suroviny: houba bedla, sádlo, cibule, kroupy, vejce, majoránka, sůl, česnek
Staročeský bedlový kuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0AR
2 názory