Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Svítek je v dnešní době možná spíše opomíjenou vložkou do polévky. Perfektně se hodí do hlavně do vývarů a jeho variant je opravdu mnoho. Na jaře jej můžete připravit s čerstvým medvědím česnekem.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 360 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,38 g |
Tuky | 13,61 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 268 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,56 g |
Sacharidy | 32,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ve starých kuchařkách je svítek běžnou a častou vložkou do polévek . Myslím, že v dnešní době je opomíjen a je to škoda, protože je v polévce výborný a má mnoho chuťových variant (např. šunkový, s hráškem, sýrem, bylinkami....).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2024 13:36
Právě dojídám,
23. 3. 2024 11:20
Anna Kocikova: Aničko děkuju, babičky věděly, co je dobré
22. 3. 2024 18:23
Je to moc milá vzpomínka i na moji babičkuMaruško s medvědem a parmezanem musel být fajnovýMáš ho krásný
19. 3. 2024 09:12
Marie Svarcova: děkuji, ano, moje babička ho dělala
19. 3. 2024 09:11
janky3: děkuji
19. 3. 2024 02:07
Tedy s medvědím česnekem a parmezánem, to musí být bašta!
18. 3. 2024 20:40
moc pěkné, je dobré se vracet ke starým receptům našich babiček
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 42 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 44 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 55 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 58 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vložky do polévek: Pochutnáte si raději na těstovinách, nocích nebo na kapání?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Suroviny: vejce, mléko, mouka hrubá, sýr parmazán strouhaný, česnek mědvědí, sůl, pepř bílý mletý, olej
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQpK
7 názorů