Roládky z kuřecích stehen
Recept ještě nebyl hodnocenV české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný…
Hledáte alternativu bramborového salátu? Vyzkoušejte tento lehký a svěží salát z vařených brambor s restovaným zeleným chřestem. Celý salát pak skvěle doplní máslová…
Jakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Chřest očistíme, odstraníme dřevnaté konce a krátce povaříme - na skus. Vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou a vývar ponecháme k dalšímu použití.Na pánvi rozehřejeme…
Chřest očistíme (zelený se nemusí loupat), odkrojíme hlavičky a nakrájíme stonky na malé kousky.Vývar přivedeme k varu, vložíme hlavičky které po 1/2 minutě vyndáme a…
Chřest očistíme, je-li třeba odstraníme konce. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme chřest a vaříme přibližně tři minuty (podle síly a kvality pazuchů). Musí…
Osvěžte svůj jídelníček a zkuste kombinovat zajímavé chutě. Kuřecí paličky pečené a marinované javorovým sirupem a hořčicí spolu se štiplavými ředkvičkami a zeleným…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Do většího hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme, vložíme špagety a uvaříme na skus podle návodu na obalu.V pánvi na malém množství oleje opečeme zlehka šunku…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat, ale schováme asi 100ml vařicí vody. Mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpalíme olej, přidáme česnek…
Pokud si chcete naplno vychutnat jemnou a lahodnou chuť chřestu, ochutnejte tuto jednoduchou chřestovou polévku. Kromě chřestu na přípravu potřebujete už jen mléko a…
Okrájené kousky ze spodní části chřestu rozhodně nevyhazujte. S trochou přísad vykouzlíte skvělou polévku. Dochutit ji můžete podle vlastních preferencí. Každopádně…
Okrájené kousky ze spodní části chřestu rozhodně nevyhazujte. S trochou přísad vykouzlíte skvělou polévku. Dochutit ji můžete podle vlastních preferencí. Každopádně…
Jednoduché pokrmy mají také své kouzlo, třeba takové smetanové těstoviny s uzeným lososem a zeleným chřestem, doplněné výraznou šalvějí. Jsou snadné na přípravu a vy je…
V malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným…
Jednoduché a zajímavé jídlo, které spojuje kus masa, zeleninu a netradičně i trochu alkoholu. Křupavý zelený chřest je zabalený v závitku ze sušené šunky a kuřecího prsa…
Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem. Chřest jídlu dodá svěžest a krásný…
Polévka je grunt. A pokud je plná dobrých věcí, tak to platí dvojnásob. Využijte krátké, ale intenzivní sezóny chřestu a připravte doma lahodnou chřestovou polévku s…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, česnek na plátky. Vývar přivedem k varu, vložíme zeleninu, zázvor a po pěti minutách přisypeme čočku a jemně pokrájenou…
Oškrabané brambory vařte v osolené vodě cca 15 minut, téměř doměkka. Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku. Vařené brambory nakrájejte podélně na…
Úžasné spojení je kombinace lahůdkového chřestu, voňavých sladkých jahod a smetanově jemné mozarelly. Musíte jen vychytat dobu, kdy jsou všechny suroviny v nejlepší…
Pokud hledáte inspiraci na vynikající snídani nebo předkrm, vyzkoušejte tato zapečená vejce. Vejce pečená v plátcích šunky ochucená mozzarellou a goudou skvěle doplňuje…
Bílý chřest oloupeme, u zeleného pouze odkrojíme konce. Přivedeme k varu vodu se lžičkou soli a cukru, vložíme chřest a vaříme 15 minut. Vyjmeme a nakrájíme na 3 cm…
Quiche je slaný koláč pocházející z Francie. Základem je křehké máslové těsto, na kterém je nalita náplň. V tomto receptu naplníme koláč chřestovou směsí s ricottou,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Tvarohové knedlíky třikrát jinak: plněné meruňkami, s marcipánem nebo s ovocným přelivem
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Retro okénko: Koktejl Modrá laguna frčel nejvíc v devadesátkách, ale populární je dodnes, navíc v horku skvěle osvěží