Dezert s mascarpone a jahodovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenIngredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho…
Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s…
Upečeme korpus z piškotového těsta nebo koupíme. Do misky dáme šlehačku, ovoce z dvou kompotů, šťávu zatím z jednoho kompotu a Créme Olé. Misku uzavřeme a "třepeme",…
Korpus- ušleháte vejce s cukrem, do ušlehané hmoty lehce zamícháte prosátou mouku. Dáte péct na 160°C Krém- uvaříte pudink, do vychladlého pudinku zašleháte máslo …
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků. Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na…
Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme, promažeme krémem a zdobíme dle předlohy či fantazie.
Tento recept je na dort pro opravdové milovníky kávových moučníků. Kávou provoněný nadýchaný korpus je promazán lahodným krémem z tvarohu a smetany. Pro ostřejší chuť…
- Z výše uvedených surovin na korpus umícháme hladké, lité těsto .Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 180 stupních cca 40…
Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, na ně nasypeme sypké a necháme ji pracovat. Po vykynutí vyndáme těsto na vál, zpracujeme v bochánek, vložíme do dortové rozdělávací…
Nejprve upečeme dva korpusy na plechu s vyšším okrajem, rozměr cca 40 x 30 cm. Jeden korpus světlý, druhý kakaový: Vyšleháme bílky, zašleháme cukr a šleháme, dokud sníh…
Upečený a vychladlý korpus si nakrájíme na kousky a máčíme do misek. V každé misce je 200 ml vody, 2 lžičky moučkového cukru, 5 lžic rumu, ale může být i víc a…
Do uzavíratelné misky nalijeme smetanu, přisypeme crém Olé a nakrájené broskve. S miskou klepeme dokud smetana neztuhne. Připraveným krémem potřeme korpus a dáme přes…
Tento krásný dort připravíme ze dvou druhů korpusů, jeden ochutíme strouhanou kokosovou tyčinkou a kakaem. Pokapeme je rumem, potřeme směsí z lesního ovoce a pařížským…
Pokud chcete upéct a ozdobit dort, tento recept vás krok za krokem provede plněním a potahováním dortového korpusu. Korpus i krém můžete zvolit dle vlastní chuti a…
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. dinosaura rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky. Přiložíme vršek…
Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18-20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.Připravte těsto na korpus tak, že v…
Korpus rozmělníme v míse na drobno. Z 200 ml mléka, 1 PL cukru a půlky sáčku pudinku klasicky svaříme pudink. Ještě horký jej vlijeme do mísy k rozmělněnému korpusu.…
Pudink a želatinu uděláme dle návodu. Vychladlý pudink smícháme s tvarohem a vanilkovým cukrem.Poté směs z tvarohu a pudinku namažeme na korpus a pokládáme na to ovoce…
Upeceme korpus, vychladly rozrizneme a pokapeme vodou s rumem. Druhy den potřeme merunkovou marmeladou, natreme kremem, priklopime.Cely dort i boky pomažeme kremem.…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Cukrovinka nebo dezert? Ptačí mléko je obojí. A víte, co má společného s plovoucími ostrovy?
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Osmažte si arancini: Slané plněné kuličky ze Sicílie jsou dokonalou chuťovkou třeba k vínu