Jehněčí na česneku a bylinkách se zapečeným bramborovým pyré
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá snadno. Podstatné jsou kvalitní suroviny! K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 453 kJ / 108 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,10 g |
– nasycené | 1,49 g |
– nenasycené | 1,06 g |
–– mononenasycené | 0,95 g |
–– polynenasycené | 0,11 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá snadno. Podstatné jsou kvalitní suroviny! K…
Smícháme ingredience na marinádu a vložíme do ní kotlety. Marinujeme 2-3 dny. Pak kotletky spolu s marinádou přikryté dusíme v troubě 30 minut.Kotletky otočíme a odkryté…
Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme,…
Steaky omyjeme, vložíme do mísy spolu s olivovým olejem, rozmarýnem solí, pepřem a necháme cca hodinu marinovat.Mezi tím si dáme vařit na kolečka nakrájené brambory.Až…
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.Maso pak vyndáme a na výpeku…
Kotletky uložíme do pekáčika, každú potrieme 1 prelisovaným strúčikom cesnaku, posypeme korením a nakoniec osolíme. Postriekame olejom a v chlade necháme aspoň 3 hod…
V misce s olejem rozmícháme utřený česnek se solí a nasekané lístky šalvěje. Kotlety osolíme, potřeme směsí oleje, česneku a šalvěje, posypeme drceným kmínem a přidáme…
Ocistene male brambory otocime v oleji, pridame sul a pepr, dame do trouby - grill - 220 Stupnu asi na 30 min, 1x je otocime Olivovy olej rozpalime a okorenene jemne…
Kotlety omyjte pod tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a osolte.Marinujte půl hodiny ve světlé sojové omáčce.Rozpalte pánev s olivovým olejem a restujte kotlety po…
Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky. Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule , na ni položíme naklepané a opepřené maso a na vrch opět dáme cibuli.…
Jehněčí kotletky nebo řízky osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na olivovém oleji aby se maso zatáhlo. Mezitím v zapékací misce smícháme trochu olivového oleje,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Česko bude grilovat v nové show pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. Ten prozradil, proč maso nikdy nenakládat do oleje
5 večeří z ředkviček: Připravte si svěží pomazánku, grilované či pečené ředkvičky jako přílohu nebo báječnou pikantní polévku
Pečeme s Ivou: Znáte meteník? Kynutý slaný koláč se může stát lákavým občerstvením i hlavním jídlem